Connect with us

Gündem

FORMULA 1 HEYECANI 1-3 EKİM’DE İSTANBUL PARK’TA…

Dünyanın önde gelen motor sporları organizasyonlarından Formula 1, Intercity İstanbul Park’a geri dönüyor. Yarış tutkunlarının merakla beklediği organizasyon T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 1-2-3 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Haziran ayı içerisinde gerçekleşecek yarışların Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle Ekim ayına ertelendiğini duyurdu.

 Vural Ak-Intercity Yönetim Kurulu Başkanı

Vural Ak-Intercity Yönetim Kurulu Başkanı

“İSTANBUL’U TANITACAĞIZ”
Formula 1 yarışlarının Türkiye’ye getirilmesi görevinin T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından Intercity İstanbul Park’a verildiğini hatırlatan Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, “Organizasyonu Haziran ayı içerisinde hayata geçirecektik  ancak seyahat kısıtlamaları nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. 2021 yılı takviminde tüm fırsatları takip ettik ve tekrar takvime girmeyi başardık. Formula 1 yönetimi de yarışları İstanbul’da düzenlemek için çok istekli davrandı. 1-2-3 Ekim’de Intercity İstanbul Park’taki bu büyük heyecan için iyi hazırlanıp, tüm dünyaya İstanbul’u hak ettiği şekilde tanıtmaya devam edeceğiz.” dedi.

“BİLET SATIŞLARI KISA SÜRE SONRA BAŞLAYACAK”
Organizasyonun seyircili gerçekleşeceğini belirten Ak, biletlerin yakında satışa çıkacağı bilgisini paylaştı: “Dünyanın en heyecan verici pistlerinden birine sahibiz. Misafirlerimizin de bu heyecana ortak olmasını çok istiyoruz. Organizasyonu Covid-19 tedbirlerine uyarak seyircili planladık. Yarış tarihi Türkiye’de ve İstanbul’da turizm sezonunun da sürdüğü zamanlara denk geliyor. Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı organizasyon, yabancı izleyicilerin de gelişiyle önemli bir döviz girdisi sağlayacaktır. Bilet satışlarına ilişkin gerekli bilgilendirmeyi en kısa sürede yapacağız.”

YILDA 2 MİLYAR İZLEYİCİ
Formula 1’de yer alan toplam 10 takımın mücadelesi; 200 ülkede, 250’den fazla kanalda yayınlanıyor. Yarışlara 5 kıtadan ülkeler ev sahipliği yapıyor ve yıllık yaklaşık 2 milyar kişi takip ediyor. Intercity İstanbul Park, 2021 takviminin 16’ncı yarışı olacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir