Connect with us

Türkiye Gündemi

“SAĞLIK SİGORTASI ERKEN YAŞTA VE SAĞLIKLIYKEN YAPILMALI”

Covid-19’un sigorta sektörüne olumlu etkileri sürüyor. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin 2021 istatistiklerine göre; sağlık sigortalarında 2020 yılında, 2019’a kıyasla yüzde 18,5 oranında prim üretimi artışı gerçekleşirken, müşterilerin 30’lu yaşlardan itibaren sigorta yaptırması dikkat çekiyor. Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erberk, sağlık sigortası yaptıran kişi sayısının 4 milyona yaklaştığını ifade etti.

Sağlık sigortalarının en çok 30-45 yaş aralığındaki müşterilerden talep gördüğünü belirten Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erberk, bireysel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerini tercih eden kadın ve erkek müşteri dağılımında denge sağlandığını söyledi.

Kerem Erberk-Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı

Kerem Erberk-Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı

“NÜFUS YOĞUNLUĞUNUN ETKİSİYLE MARMARA ÖNDE”
Marmara Bölgesi’nin toplam sigortalı payındaki önemine dikkat çeken Erberk, konuyu şöyle detaylandırdı: “Yürürlükte sağlık poliçesi bulunan sigortalıların yaklaşık yüzde 51’i özel sağlık, yüzde 41’i ise tamamlayıcı sağlık poliçesi kapsamında yer alıyor. Bu oranlar dinamik olduğu için yıl içinde değişiklik gösterebiliyor. Nüfus yoğunluğunun da etkisiyle Marmara Bölgesi’nde sigortalılar, toplam sigortalı sayısının önemli bir payını oluşturuyor. Özel sağlık ve tamamlayıcı sağlıkta farklılaşmakla birlikte, Marmara Bölgesi’nin payının yüzde 60’ın üzerinde olduğunu söyleyebiliriz. Ege ve Karadeniz Bölgesi’ndeki sigortalıların toplam sigortalı sayısı içindeki payının arttığını da gözlemliyoruz.”

“EK PRİM KARŞILIĞINDA 75 YAŞINA KADAR POLİÇE YENİLİYORUZ”
Sigorta poliçelerini yaş bazında değerlendiren Erberk, “18 yaş altına uygun prim karşılığında tek başına sigorta poliçesi sunabiliyoruz. Ömür boyu yenileme garantisi olmayan 65 yaş ve üzeri sigortalılarımızın da ek prim karşılığında 75 yaşına kadar risk değerlendirmesi yapmadan poliçelerini yeniliyoruz”. dedi.

"Özel sağlık sigortası sistemine erken yaşta ve sağlıklıyken katılmak gerekiyor."

“Özel sağlık sigortası sistemine erken yaşta ve sağlıklıyken katılmak gerekiyor.”

“ERKEN YAŞTA VE SAĞLIKLIYKEN SİGORTA YAPTIRMAK ÖNEMLİ”
Erberk, özel sağlık sigortası sistemine erken yaşta ve sağlıklıyken katılımın önemini: “Birçok kişi sağlık sorunuyla karşılaştıktan sonra sigorta yaptırıyor. Bu durumda da tedavinin sigorta kapsamına alınması konusunda geç kalınıyor çünkü sigortanın sağladığı avantajlar sisteme dahil olduktan sonraki dönemi kapsıyor. Erken yaşta katılımın avantajlarına değinmişken; birkaç yıl içinde kazanılan ömür boyu yenileme garantisi hakkıyla sonradan ortaya çıkabilecek hastalıklar için fazladan prim ödemeye karşı güvence sağlanabildiğini de belirteyim. Ödenen primlerin ücretli çalışanlar için vergi indirimi avantajı sağlaması da bütçe dostu başka bir fırsat sunuyor.” cümleleriyle detaylandırdı.

“TAZMİNAT ORANLARI ARTIYOR”
2020 yılında sektör genelinde tazminat ödemelerinde düşüş yaşandığını vurgulayan Erberk, bu düşüşte salgına bağlı elektif tedavilerin ertelenmesinin etkili olduğu görüşünde. Geçtiğimiz yıl yaşanan ciddi düşüşlerin ardından 2021 yılının ilk yarısına işaret eden Erberk, döviz kuru ve enflasyonun da etkisiyle tazminat oranlarının arttığını kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir