Connect with us

Türkiye Gündemi

ENDÜSTRİYEL CAMDA PANDEMİ PATLAMASI…

Covid-19 salgını cam sektörünün yüzünü güldürdü. Endüstriyel cam sektörünün öncü firmalardan Yorglass’ın CEO’su Semavi Yorgancılar, pandemi döneminde işlenmiş endüstriyel cam talebinde yoğun artış meydana geldiğini kaydetti. 

Ürünlerini altı kıtadaki 60’a yakın ülkeye ulaştıran Yorglass’ın CEO’su Semevi Yorgancılar, ihracat hedefleri doğrultusunda toplam cirolarını yüzde 50 arttırmayı planladıklarını açıkladı.

Semavi Yorgancılar-Yorglass CEO’su

Semavi Yorgancılar-Yorglass CEO’su

“ENDÜSTRİYEL CAMLARA TALEP YOĞUN”
Endüstriyel camların günlük hayatın her alanında kullanıldığını belirten Yorgancılar, “Renkli, çift taraflı, retro, ayna ve lamine camdan çerçeve camına, yüksek performanslı teknolojik camdan fırın, kombi, ticari soğutucu ve buzdolabı camına kadar ofis, mutfak, banyo ve ev mobilyalarında kullanılan işlenmiş endüstriyel camlara iş ortaklarımızın yoğun talebi var. Pazarın taleplerini karşılamak için yoğun çalıştığımız bir dönemdeyiz.” dedi.

“CİROMUZU ARTIRMAK İSTİYORUZ”
2021’in ilk beş ayı için ihracat pazarında İtalya, Polonya, Almanya, İspanya ve Kanada’nın öne çıktığına dikkat çeken Yorgancılar, ciro hedeflerine ilişkin şunları dile getirdi: “Ülkemizde faaliyet gösterdiğimiz alanlarda pazar payımız yüzde 50, Avrupa’daki pazar payımız yüzde 25 seviyesinde yer alıyor. İhracat hedeflerimize kısa sürede ulaşarak 2021 sonunda toplam ihracatımızı önceki yıla göre yüzde 60, toplam ciromuzu ise yaklaşık yüzde 50 artırmayı amaçlıyoruz.”

“2028 YILI İÇİN BEKLENTİ 352 MİLYAR DOLAR”
2020’de salgın etkisiyle durağan hale gelen global düz cam pazarının, tüketici talebinin artmasıyla büyümesine kaldığı yerden devam ettiğini hatırlatan Yorgancılar, güncel sektör analizi raporları baz alındığında 2028 yılında sektörün pazar hacminin 352 milyar dolara ulaşacağını kaydetti. Yorgancılar, pazarın büyüme dinamiklerini belirleyen faktörler hakkında, “Büyümenin inşaat alanındaki artan harcamalardan ve binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik düzenlemelerden kaynaklanacağı tahmin ediliyor. Toplam pazarda yüzde 36’le en büyük paya sahip temperli camlardaki yüksek talep elektronik ve inşaata alanında artarak devam edecek. Yıllık yüzde 3,8 ortalamayla en hızlı arışı izolasyonlu camlardan bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir