Connect with us

Kültür - Sanat

USTA FOTOĞRAFÇILARIN GÖZÜYLE İSTANBUL NOSTALJİSİ…

Türk fotoğraf sanatçılarının ölümsüz eserleri, Luca Fine Art Galeri’de düzenlenen “Ustalara Saygı 1950-1960 İstanbul” sergisinde bir araya geldi. Burgan Bank sponsorluğundan hayata geçen sergi 17 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında fotoğraf tutkunlarını bekliyor.

Ustalara Saygı Fotoğraf Sergisi’nde; Ara Güler, Ersin Alok, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, İzzet Keribar, Nusret Nurdan Eren, Ozan Sağdıç, Şemsi Güner ve Yıldız Moran’ın 1950 ila 1960 yılları arasında çektiği İstanbul fotoğrafları yer alıyor.

Ara Güler'in 1950'li yıllarda çektiği İstanbul Fotoğraflarından biri.

Ara Güler’in 1950’li yıllarda çektiği İstanbul fotoğraflarından biri.

1950’LERİN İSTANBUL’UNA YOLCULUK…
“Uzun süre dokunulmamış kent” özelliğini İkinci Dünya Savaşı ardından gelen yıllarda yitiren İstanbul, tıpkı tüm dünyada olduğu gibi savaş sonrasında toplumsal, siyasal ve ekonomik açıdan yeniden şekilleniyordu. 1950’li yıllarda modernleşme ve yoğun göçle tanışan kentin siluetinde bir yanda apartmanlar yükselirken diğer yanda gecekondular belirmeye başlamıştı. Sergide fotoğraf severleri bekleyen eserler; kentin radikal bir biçimde değişime uğradığı 1950-1960 arasındaki bu döneme kısa bir yolculuğa çıkarıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir