Connect with us

Spor

“ARZUM TÜRKİYE KADINLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI” SONA ERDİ…

Türkiye Satranç Federasyonu’nun (TSF) Arzum’un desteğiyle 12-19 Haziran tarihleri arasında düzenlediği “Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası” sona erdi. Çorum Müzesi’nde yapılan şampiyonada; Ekaterina Atalık birinci, Kübra Öztürk Örenli ikinci Esma Doğan Duran üçüncü oldu.

Bugüne kadar iki binin üzerinde sporcuyu destekleyen Arzum, Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’yla profesyonel kadın satranç sporcu sayısını artırmaya da katkı sağlıyor.

Rezan Kolbaşı-Arzum Yönetim Kurulu Üyesi

Rezan Kolbaşı-Arzum Yönetim Kurulu Üyesi

“KADINLARA YENİ ALANLAR İNŞA EDİYORUZ”
Arzum Yönetim Kurulu Üyesi Rezan Kolbaşı, kadınlara yeni yaşam alanları yaratma amacıyla harekete geçtiklerini söyledi: “Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na sponsorluğumuzu 13 yıldır sürdürüyoruz. Kadınlarımızın dokunuşuyla zenginleşecek yeni yaşam alanları yaratma arzumuz en büyük motivasyonumuz. Bu motivasyonla desteklediğimiz Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’yla kadınlarımızın kişisel yeteneklerini keşfettiği yeni alanlar inşa ettiğimize inanıyoruz.”

“GELECEKTE DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKARABİLİRİZ”
Kolbaşı, gelecekte dünya şampiyonu çıkarma beklentilerini: “Satrancın bilinirliğini artırmak için, bu sporu yapanların küçük yaşlardan itibaren teşvik edilmesi çok önemli. Bu alanda kadın sporcu potansiyelini artırmaya yönelik desteklediğimiz Arzum Türkiye Kadın Satranç Şampiyonası’nın gelecekte bir dünya şampiyonu çıkaracağına inancımın tam olduğunu da paylaşmak isterim.” cümleleriyle ifade etti.

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir