Connect with us

Reel Sektör

“TARIMDA TEKNOLOJİK VE İNOVATİF ÇÖZÜMLER” YARIŞMASI SONUÇLANDI…

Teknolojide Kadın Derneği’nin (Wtech) Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle kadın girişimcilere yönelik; tarımın sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak ve etkisini güçlendirecek yeni fikir, proje, ürün ve hizmetleri teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Tarımda Teknolojik ve İnovatif Çözümler” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

UNDP’nin Küresel Amaçları kapsamında, “Açlığa Son” başlığı çerçevesinde hayata geçen “Tarımda Teknolojik ve İnovatif Çözümler” yarışmasında; erken aşama tarım girişimi Nanomik, girişimci kategorisinde 100 bin TL’lik ödül kazanırken; üniversite kategorisinin birincisi ConFarm ekibi 30.000 TL kazandı.

Zehra Öney-Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı

Zehra Öney-Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı

“TARIM ENDÜSTRİSİ KAPASİTESİNİ ETKİLİ KULLANMALI”
Covid-19 salgınıyla birlikte tarımda sürdürülebilirlik konusunun önem kazandığına dikkat çeken Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney, devamında şunları dile getirdi: “Covid-19’la birlikte, dünyanın geleceği için tarımda sürdürülebilirlik hedefleri konusu önceliğini arttırdı. BM tahminlerine göre 2050 yılında dünya nüfusu 10 milyara ulaşacak. Bu da gelecekte yeterli yiyecek bulma ve gıda güvenliği konusunda insanlığı endişelendiriyor. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 2050’de öngörülen nüfusu beslemek için, gıda üretiminin yüzde 70 oranında artması gerektiği açıkladı. Bu nedenle tarım endüstrisinin kapasitesini iyi kullanarak etkili ve verimli bir şekilde çalışır hale getirilmesi gerekir. Bu verim ise teknolojinin tarıma entegrasyonu ile sağlanabilir.”

“TARIM SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Türkiye’nin tarım alanındaki potansiyeline işaret eden Öney: “Gayri safi yurt içi hasıla’da (GSYIH) tarımın payı 2020 yılında yüzde 6,5’e ulaştı. Ülkemizin tarım sektörü için 2023 itibarıyla ulaşmayı planladığı; tarımsal gayri safi yurtiçi hasılayı 150 milyar dolara ve tarım ihracatını 40 milyar dolara çıkarma hedefi önemli göstergelerdir. Biz de bu yarışmayla teknolojideki eğitim, bilgi ve birikimini tarım sektörünün inovasyonla gelişmesine aktaran kadınlarımızı destekleyerek, tarım sektörünün büyümesine katkı sağlamayı hedefledik. Bundan sonra süreçte kadınlarımızın bu alandaki çalışmaların gelişmesi adına insanlarımızı heveslendirmek ve dünyamıza faydalı işlerin hayata geçmesini sağlayacağız.” dedi.

İKİ AYRI KATEGORİDE YARIŞTILAR
Girişimciler “üniversite” ve “girişimci” kategorilerinde yarıştılar. Ön elemeyi geçen girişimcilere, jüri değerlendirmesi öncesi düzenlenen girişimcilik kampında gelişim desteği sağlandı.

BİRİNCİYE 100 BİN TL
Ön elemeyi geçen 10 üniversite ve 10 erken aşama girişim ekibi arasından, jüri değerlendirmesi sonucunda Erken Aşama Girişimci ödülünün sahibi Nanomik adlı girişimiyle Buse Berber Örçen oldu. Üniversite kategorisinde ise ConFarm ekibi birinci, Mühendis Beyinler ikinci, Kybele’s Garden ekibi ise üçüncü sırada yer aldı. Girişimci kategorisinde birinci seçilen girişim 100.000 TL, üniversite kategorisinde birinci 30.000 TL, ikinci 10.000 TL, üçüncü ise 5.000 TL para ödülüne layık görüldü.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir