Connect with us

Finans & Ekonomi

ZEYTİNYAĞI’NIN OSCAR’I TÜRKİYE’YE…

Manisa’da üretilen “Ege’nin Kalbi” natürel sızma zeytinyağı, zeytinyağının Oscar’ı diye bilinen Japan Olive Oil Prize’da (JOOP-Japonya Zeytinyağı Ödülleri) altın madalyaya layık görüldü.

20 ülkenin zeytinyağları arasında altın madalya almaya hak kazanan Ege’nin Kalbi ; her yıl sınırlı miktarda “soğuk sıkım” ve “erken hasat” biçiminde üretiliyor.

“ULUSLARARASI ALANDA BAŞARILARI SÜRDÜRMEYİ İSTİYORUZ”
Ege’nin Kalbi zeytinyağlarının yurtdışına da ihraç edildiğini belirten markanın ve işletmenin kurucusu Şahin Turan: ” Hedefimiz kalitemizi sürekli kılarak daha fazla uluslararası yarışmada başarılarımızı devam ettirmeyi istiyoruz.” dedi.

BARARININ SIRRI ÜRETİM SÜRECİNDE SAKLI
Ege’nin Kalbi Zeytinyağları’nın başarısının sırrı üretim sürecinde saklı. Ekim ayı başında toplanan zeytinler, 4-6 saat arasında sıkım işleminden geçiriliyor. Bu işlemle birlikte tüm ürünler erken hasat ediliyor. Aynı zamanda sıkım işlemi 24 derecede yapıldığı için “soğuk sıkım” diye tanımlanıyor. Natürel sızma zeytinyağlarının hepsi erken hasat ve soğuk sıkımla 0,4’lük asiditeye sahip oluyor. Her hasat döneminde ürünler, TÜBİTAK ve Tarım Orman Bakanlığı Zeytincilik Araştırma Enstitüsünce duyusal analiz testleri, besin değerleri ve polifenol testleriyle analiz ediliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir