Connect with us

Teknoloji

BORUSAN LİMANI “IoT” TEKNOLOJİSİYLE GÜVENLİĞİ ARTIRIYOR…

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Limanı, çalışanların ve ekipmanların güvenliğini Iot (nesnelerin interneti) teknolojilerinden faydalanarak tasarladığı Borusan Port SafeCard’la sağlıyor.

Çalışanların ve ekipmanların birbirleriyle güvenli mesafelerde çalışmalarının hedeflendiği Borusan Limanı’nın dijitalleşme yolculuğundaki önemli adımlarından “Borusan Port SafeCard” sayesinde olası acil durum müdahale süreleri de azalıyor.

Hamdi Erçelik-Borusan Limanı Genel Müdürü

Hamdi Erçelik-Borusan Limanı Genel Müdürü

“ÖNCELİĞİMİZ DİJİTAL DÖNÜŞÜM”
Dijital dönüşüm çerçevesinde faaliyetlerin sürdüğünü ifade eden Borusan Limanı Genel Müdürü Hamdi Erçelik: “Stratejik dijital dönüşüm hedeflerimiz doğrultusunda yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz. Özellikle Covid-19 dönemiyle birlikte hız kazanan ve bir zorunluluk haline gelen dijital dönüşümü öncelik belirledik. Bu süreci, çalışanlarımıza iş sağlığı ve güvenliği adına faydalı olabilecek şekilde ele alıyoruz. Bu alanda yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ederek Türkiye’nin öncü ve fark yaratan limanlarından olma hedefimizi sürdürüyoruz” dedi.

ANLIK SESLİ UYARI
Uygulama üzerinden liman operasyonları sırasında çalışanların ve ekipmanların birbirlerine yaklaşabilecekleri maksimum mesafeler tanımlandı. Bu mesafe tanımlamaları sayesinde belirlenmiş sürelerde limitler aşıldığı takdirde sistem sesle ve titreşimle uyarı veriyor. Çalışanlar arası sosyal mesafenin kontrolünü de sağlayan uygulama, salgın döneminde daha güvenli bir iş ortamı da sağlıyor. Bununla birlikte yetkili kişilere de anlık uyarı ve sinyal gönderimi yapılarak rapor alınabiliyor.

ACİL DURUMLARA ANINDA MÜDAHALE
Aynı zamanda çalışanların hareketsiz kalması, düşmesi gibi acil durumlarda kontrol noktalarına uyarılar anlık iletilerek, oluşabilecek acil durumlarda müdahale süresinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

TEK BİR NOKTADAN LİMAN İZLEME
Liman içerisindeki tüm riskli ve erişimin kısıtlı olması gereken bölgeler uygulama aracılığıyla sisteme tanımlanarak; ilgili alanlara ve ekipmanlara sadece yetkili personelin erişimine izin veriliyor. Filyasyonun dijital izlenebildiği projeyle; giriş-çıkış puantaj, yemekhane giriş çıkışları, acil durum toplanma bölgelerinde anlık ve hızlıca yoklama da alınabiliyor. Böylece liman izlenebilirliğinin tek uygulama üzerinden entegre yönetimi ve koordinasyonu sağlanabiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir