Connect with us

Teknoloji

“MEXT” BÜNYESİNDE TEKNOLOJİ VE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ…

Microsoft Türkiye ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) MESS’in teknoloji merkezi “MEXT” çatısı altında iş birliğine hazırlanıyor. Microsoft’un dünyadaki ilk üretim teknolojileri deneyim alanı Microsoft Üretim Teknolojileri Merkezi, MEXT bünyesinde üreticilerin hizmetine açılarak; Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgesine sunacağı hizmetlerle üretimde “dijital dönüşümün” merkez üssü haline gelecek.

Sanayide dijital dönüşüme katkı sağlayacak bu ortaklık sayesinde; MESS üyeleri ve sanayiciler Türkiye’de ilk defa “hibrit bulut” çözümlerini Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) MESS’in teknoloji merkezi “MEXT” sınırları içinde deneyimleyebilecek.

TEKNOLOJİLERİ DENEME İMKANI
Microsoft Üretim Teknolojileri Merkezi’nin kapsamlı ileri üretim teknolojileri demo alanında sanayiciler; “Microsoft’un endüstriyel IoT, Büyük Veri, Yapay Zeka ve Makine öğrenmesi”, “Görüntü/ses/video işleme”, “Operasyon Teknolojisi için Siber Güvenlik ve “Saha Çalışanları İçin Verimlilik Sağlayan Teknolojiler” alanlarında tecrübe edinebilecek.

MESS-Microsoft Stratejik Ortaklığının Gelecek Planları:
-Sosyal fayda anlayışıyla Türkiye’deki ve yakın çevresindeki Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki gençlerin dijital geleceğe hazırlanmasına destek olunacak.
-Microsoft Türkiye’nin yerli çözüm ortaklarının çözümleri sunularak bölgedeki üretim teknolojilerine yön verilecek.
-Üretim sektörünün ihtiyaç duyacağı dijital teknolojilerle donatılmış çalışanların yetiştirilmesi için kapsamlı eğitim programları düzenlenecek.
-Yöneticiler için Yapay Zeka seminerleri düzenlenecek.
-Bilgi ve veri üreticileri için Yapay Zeka Akademileri kurulacak.
-Microsoft Cloud Society üzerinden MESS üyelerine özel uzaktan eğitim müfredatı geliştirilecek.
-Bilgi teknolojileri ve ileri analitik profesyonelleri için Veri Madenciliği Hackatonları, Microsoft OpenHack’leri düzenlenecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir