Connect with us

Finans & Ekonomi

FCI’YA KABUL EDİLEN İLK TÜRK KATILIM FİNANS BANKASI: KUVEYT TÜRK…

Kuveyt Türk, mal mukabili ihracat alacaklarına garanti ve tahsilat hizmeti veren finansal kurumların çatı kuruluşu FCI’ya Türkiye’den üyeliği kabul edilen ilk katılım finans kuruluşu oldu.

Kuveyt Türk, 90’dan fazla ülkede 400’e yakın üyesi bulunan FCI’ya (Factors Chain International) kabulünün ardından; ihracat yapan tüm tüzel müşterilerine, yurt dışı vadeli mal ve hizmet satışları için tahsilat yönetimi, alacak garantisi ve finansman ürünlerinin bir arada bulunduğu “Uluslararası Tedarik Zinciri Finansmanı” ismiyle kapsamlı bir hizmet sunacak.

Dr. R. Ahmet Albayrak-Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Dr. R. Ahmet Albayrak-Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

“ODAĞIMIZ: İHRACAT VE YATIRIM”
İhracatçıları, “ülke ekonomimizin dinamosu” diye nitelendiren Kuveyt Türk Hazine ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. R. Ahmet Albayrak, devamında şunları dile getirdi: İhracatçılarımız, ülke ekonomimizin dinamosu ve diğer sektörleri harekete geçiren birer lokomotifler. Üretimi, ihracatı ve yatırımı odağımıza alarak ilerliyor ve stratejik öneme sahip ihracat firmalarımızın ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi çözümler geliştirerek destek oluyoruz. İhracatçılarımızın yurt dışı alacaklarını garanti altına alacak ve tahsilat hizmeti vermemizi sağlayacak FCI üyeliğimizle bir kez daha ihracatçılarımızın yanında olduğumuzu göstereceğiz.”

“İHRACATÇILARA YÖNELİK ÜRÜNLER GELİŞTİRECEĞİZ”
Türkiye’de bu işlemleri “faizsiz finans” esaslarına uygun yapan ilk katılım finans kuruluşu olduklarını vurgulayan Albayrak, ihracatçılara destek vermek amacıyla yeni ürün ve hizmetler geliştireceklerini söyledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir