Connect with us

Türkiye Gündemi

İKLİM KRİZİNİ “GEÇ OLMADAN” GENÇLER DURDURACAK…

Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezleri Ağı, Bilim Virüsü iş birliğiyle “gençler arasında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik bilincini yaymak için” kolları sıvadı. Tamamını AB’nin finanse ettiği “Geç Olmadan” kampanyasıyla 19 ilde 1900 üniversiteli gencin “AB-Türkiye İklim Elçisi” donanımıyla yetiştirilmesi hedefleniyor.

“Geç Olmadan” programıyla; “iklim krizini önleme ve yönetme konusunda geliştirilecek çözümler hakkında” gençlerin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirmesi amaçlanıyor. Haziran 2021’de 19 ilde hayata geçirilecek programa; eğitimlerin açıldığı şehirdeki üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri başvurabilecek.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ GELECEĞİ TEHDİT EDİYOR…
İklim değişikliği; tüm gezegeni ve insanların geleceğini tehdit etmeye devam ediyor. Bilim insanları, son 5 yılda yayımlanan raporların tümünde dünyanın yarım asırdır tehlike altında olduğunu söylüyor. En kötü senaryoya göre, karbon emisyon süreci bu hızla devam ederse 2100 yılına kadar buzulların yüzde 80’e yakını kaybolacak. Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Küresel Kalkınma Hedefleri doğrultusunda; iklim değişimiyle mücadelede acil eylem planlarını devreye alarak sürdürülebilir uygulama ve politikalarla doğal kaynakların korunmasının yanı sıra; üretimle tüketimin kontrolünü sağlama çağrısında bulunuyor ve bu amaçla “acil eylem planları” dünyanın dört bir yanında hayata geçiriyor.

EĞİTİMLER İKİ AY SÜRECEK
“İklim krizini önleme ve yönetmeye dönük yeni teknolojileri” öğrenmeleri, içselleştirilmeleri ve kullanır hale gelmeleri düşüncesiyle “Geç Olmadan” programlarına  seçilecek 100 öğrenci; Samsun, Ankara, Şanlıurfa, Eskişehir, Edirne, Konya, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Bursa, Kocaeli, Antalya, Van, Denizli, Sivas, Mersin, Gaziantep, Trabzon ve Kayseri’de düzenlenecek iki ay süreli “İklim Krizi ve Sürdürülebilirlik” ve “Sürdürülebilirlik Yetkinlikleri” eğitimlerine katılacak.

KREATİF İÇERİKLER ÖDÜLLENDİRİLERECEK
Her programın sonunda il jürisi eğitim boyunca üretilen projeleri değerlendirecek ve kreatif içerikleri ödüllendirecek.

Program hakkında detaylı bilgi için: https://linktr.ee/gecolmadantr

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir