Connect with us

Eğitim

NURETTİN TEKSAN ORTAOKULU’NDAN eTWINNING ATAĞI…

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Nurettin Teksan Ortaokulu Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş en büyük okul ağı eTwinning platformunda yürüttüğü başarılı çalışmalarla bu sene de adından söz ettirmeyi başardı. 2020-2021 eğitim yılında 5 farklı eTwinning projesine imza atan ilçenin güzide eğitim kurumu; “eTwinning Okulu” olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Nurettin Teksan Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Eren; “okulun yenilikçi, gelişime açık ve istekli öğretmenleri ve idarecilerinin üstün gayretleriyle” eTwinning faaliyetlerine katılan ve projeler yürüten ulusal ve uluslararası okullardaki paydaşlarıyla iş birliği yaptıklarını kaydetti.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN KONSORSİYUM ORTAĞI
“Okul Eğitimi” kategorisinde Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus akreditasyon programına dahil olan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konsorsiyum ortağı olduklarını belirten Eren, “eTwinning projelerinin yürütülmesinde aktif rol alan öğretmenlerimiz F. Tuba Üstünkal, Kürşad Şimşek ve idareci olmalarına rağmen proje yürüten Serap Fidan ve Erdem İncigüz’e şükranlarımızı sunuyoruz. Başarılarımız daim olsun.” dedi.

ETKİNLİKLER UYGULAMALI YAPILDI
eTwinning kapsamındaki “Kültür Elçileri” isimli projenin kurucusu olan Okul Müdür Yardımcısı Serap Fidan ise “fiziki etkinlikler, kitap okuma etkinlikleri, görsel sanatlar, sanat etkinlikleri ve serbest etkinliklerin” uygulamalı yapıldığının altını çizdi.

ÖĞRENCİLER GELENEKSEL SANATLARLA TANIŞTI
Böylelikle öğrencilerin Covid-19 salgınından olumsuz yönde etkilenmemelerini sağladıklarını ifade eden Fidan, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Proje etkinliklerimiz kapsamında Feneryolu Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapıp eTwinnerlerimize geleneksel sanatlarımızdan ebru ve çini yaptırdık. Yöresel yemeklerimizi araştırıp tariflerine uygun hazırlayıp sunduk. Türkülerimizin hikayelerini araştırdık. Hatta bu türküleri müzik öğretmenimiz Şeyda İrkil’in katkıları ve şahane klavye performansıyla öğrencilerimizle birlikte seslendirdik.”

21’İNCİ YÜZYIL BECERİLERİ KAZANDIRILDI
Fidan, tüm etkinlikleri “Web 2.0 araçları ile e book, poster, logo, bülten, video kolaj gibi ürünlerle” destekleyerek öğrencilerinin “Bilgi İletişim Teknoloji Okuryazarlığı, öz farkındalık, iş birliği ve yaratıcılık gibi” 21’inci Yüzyıl becerilerini geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayıp şunları dile getirdi: “Yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında projemizde karışık ve ikili takımlar oluşturup ortak ve işbirlikli ürünler yaptıktan sonra da ortaklarımızla iletişimimiz devam ediyor. İkili takım eşlemesinde birlikte çalıştığımız Dobruca Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Seher Saat ve Okul Müdürü T. Ziya Demirtaş okulumuzu ziyaret etti. Hazırladıkları Kültür Elçileri afişini okulumuza teslim ettiler, biz de onlara hazırladığımız proje bültenimizi, katılım belgelerini ve plaket ile küçük hediyelerimizi takdim ettik.”

AVRUPA’DAKİ OKULLAR İÇİN OLUŞTURULAN BİR TOPLULUK
eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmakta.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir