Connect with us

Finans & Ekonomi

ULUSLARARASI İŞVERENLER TEŞKİLATI’NA TÜRK ONURSAL BAŞKAN

Santa Farma İlaç Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı ve KİPLAS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Kiresepi, Uluslararası İşverenler Teşkilatı’nın (IOE) Onursal Başkanı oldu. Kiresepi, 4 yıldır IOE Başkanı idi.

1920 yılında kurulan Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE), 101 yaşında. Bu köklü kuruluşun başkanlık koltuğunda 2017’den beri Santa Farma İlaç Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı ve KİPLAS (Türkiye Kimya Sanayii İşverenleri Sendikası) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Kiresepi oturmaktaydı.

IOE YÖNETİM KURULU ÖNERDİ
IOE Genel Kurulu, Yönetim Kurulu’nun teklifi üzerine, 1 Haziran 2021 tarihinde görevi sona eren Kiresepi’yi başkanlığı dönemindeki başarısı ve özverili çalışmaları dolayısıyla Onursal Başkan seçti.

IOE Başkanlığı’nı üstlenen ilk Türk iş insanı olan Kiresepi, teşekkür konuşmasında IOE’nin ve Uluslararası Çalışma Teşkilatı’nın (ILO) 100’üncü kuruluş yıl dönümleri ile G20 zirveleri gibi işverenler açısından küresel ölçekte önem arz eden zaman dilimlerinde başkanlık vazifesini yerine getirmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Erol Kiresepi, Uluslararası İşverenler Teşkilatı’nda (IOE) başkanlık görevini yerine getiren ilk Türk iş insanı.

DÖNEMİNDE, IOE’NİN YAPISI YENİLENDİ
“İşverenlerin güncel sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek” ve “dinamik ve çevik bir organizasyon modeli” için IOE’nin yapısını yenilediklerini kaydeden Kiresepi; işverenlerin sesinin daha geniş platformlarda duyulmasını sağlayacak yeni ortaklık ve iş birlikleri geliştirdiklerini söyledi.

Gerek duyulduğunda IOE’ye gönüllü elçi sıfatıyla desteğini sürdüreceğini vurgulayan Kiresepi, böylesine bir unvana layık görülmesinin kendisini onurlandırdığını dile getirdi.

150’DEN FAZLA İŞVEREN TEŞKİLATINI TEMSİL EDİYOR
Genel merkezi İsviçre Cenevre’de bulunan IOE, 140’den fazla ülkedeki 150’yi aşkın işveren teşkilatını temsil ediyor. IOE; Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Birleşmiş Milletler (UN), G20 ve G7 gibi birçok platformda da işverenlerin temsilcisi durumunda.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir