Connect with us

Finans & Ekonomi

EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜNDEN İLAVE DESTEK VE AŞI ÇAĞRISI…

2021 Mayıs ayının ihracat rakamları geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 65.5 artarak 16,5 milyar dolara ulaştı. Tüm yılların en yüksek ikinci Mayıs ayı ihracat değerinin elde edildiğini belirten Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, ihracatta uzun vadeli başarı için ilave desteklerin yanı sıra “ihracatçının aşılanması” sorununun da çözülmesi gerektiğini söyledi.

Cari açığın kapanmasına katkı sağlayan ihracatın yılın ilk 5 ayı değerlendirildiğinde; yüzde 38.3 artışla 85.2 milyar dolara çıktığını ifade eden Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Bayram, Türk ev tekstili sektörünün bu olumlu tabloya önemli katkı sağladığını kaydetti.

Hasan Hüseyin Bayram-Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı

Hasan Hüseyin Bayram-Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı

“TÜRK PAZARINA İLGİ ARTIYOR”
Bayram, uygun fiyatlı ürün seçeneklerin sunulduğu Türkiye’den ev tekstil ürünü almanın avantajlı olduğunu tüm dünyanın bildiğini ve Türk pazarına ilginin her geçen gün arttığını vurguladı.

“EVDE GEÇİRİLEN ZAMANIN ARTMASI TALEBİ ETKİLEDİ”
Salgın nedeniyle insanların evde zaman geçirmesinin talebi olumlu etkilediğini hatırlatan Bayram: “Ev tekstili sektörü yılın ilk 5 ayında sürekli başarı ivmesi artan bir grafik çizdi. Bu grafiğin, yılın geri kalanında normalleşme tedbirleri ve dünya genelindeki kademeli normalleşme adımları doğrultusunda daha da iyi bir noktaya gelmesini bekliyoruz.” dedi.

“AŞI ÖNCELİĞİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ”
İhracatçıların öncelikli Covid-19 aşı grubunda yer alması gerektiğini savunan Bayram, bu düşüncesini: “Firmalar arası görüşmeler ve fiziki düzenlenecek uluslararası etkinlikler önümüzdeki dönemde büyük önem arz edecek. İhracat odaklı faaliyet gösteren firmaların sahipleri ve dış ticaret-pazarlama çalışanlarına aşı takviminde öncelik sağlanması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Büyümede elde ettiğimiz başarının kalıcı olabilmesi için ihracatçımızın hem ilave desteklerle, hem de aşıda öncelik gibi adımlarla pozitif ayrımcılıkla motive edilmesi gerekiyor.” cümleleriyle detaylandırdı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir