Connect with us

Finans & Ekonomi

“EV DIŞI KIRMIZI ET TÜKETİMİ AZALDI”

Türkiye’deki önemli ihracat kaynaklarından turizm ve turizme bağlı tüm sektörler yaz sezonunda hareketlenme bekliyor. Paketlenmiş kırmızı eti Türkiye’ye getiren Bonfilet’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akkoyun, Ev Dışı Tüketim (EDT) kanalında kırmızı et pazarının güncel durumunu anlattı.

Turizm, Covid-19 sürecinden en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Akkoyun, ev içinde tüketimi artan kırmızı etin, turizm sektöründeki durgunluk nedeniyle ev dışı tüketim kanalında yeteri kadar talep görmediğini belirtti.

Hakan Akkoyun-Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Üyesi

Hakan Akkoyun-Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Yönetim Kurulu Üyesi

“KIRMIZI ET TÜKETİMİ YÜZDE 30 AZALDI”
Kırmızı et tüketiminin yüzde 30 azaldığını ifade eden Akkoyun, şu istatistikleri paylaştı: “Azalmanın yüzde 20’si turizm sektörü kaynaklı, turizmin salgından ciddi oranda etkilenmesinin yanı sıra otellerin, toplu yemek üretimi yapan noktaların, catering ve restoranların kapanması ya da kapanmasalar bile mevcut kapasitelerini yüzde 80 oranında azaltmaları nedeniyle ev dışı tüketimde yüzde 30 ve kurumsal bayiler kanalında yüzde 20’lik bir daralmadan söz edebiliriz.”

“EVDE TÜKETİM ARTTI”
Et piyasasının ikiye ayrıldığını hatırlatan Akkoyun: “Birincisi otelleri, restoranları ve lokantaları kapsayan ev dışı tüketim pazarı. İkincisi ev tüketimine yönelik perakende kanalı. 2020’de kırmızı et sektöründe pazarın yüzde 70’i perakendeden geldi, ev dışı tüketimde ise bir küçülme yaşandı. Her ne kadar evde tüketim artsa da ev dışı tüketimin payı da çok büyüktü.” dedi.

"Turizmdeki durgunluk kırmızı et pazarını olumsuz etkiledi"

“Turizmdeki durgunluk kırmızı et pazarını olumsuz etkiledi”

“TURİZMDEKİ DURGUNLUK KIRMIZI ET PAZARINDA ARZ-TALEBİ OLUMSUZ ETKİLEDİ”
Akkoyun, Covid-19 etkisiyle turizm sektöründe yaşanan durgunluğu: “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’ye gelen turist sayısı 2020’de yüzde 69,14 düşerek 15,9 milyona geriledi. Burada turizm sektöründeki durgunluk kırmızı etteki arz talep dengesini de olumsuz etkiledi” cümleleriyle detaylandırdı.

“2021 YAZI İÇİN UMUTLUYUZ”
Turizmin canlanmasıyla birlikte et piyasasının “EDT” kanalında da hareketlilik beklediklerini vurgulayan Akkoyun, 2021 yaz sezonu için umutlandıklarını kaydetti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir