Connect with us

Eğitim

MICROSOFT TÜRKİYE, MEB VE İŞKUR’DAN “DİJİTAL YETKİNLİK” EĞİTİMİ

Microsoft Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) iş birliğiyle “21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı’nı” başlatıyor. 18-30 yaş arası gençlerin katılımına açık olan programda; ortalama 25 bin civarında gencin dijital yetkinliklerin artırılmasını hedefleniyor.

21. Yüzyıl Dijital ve Kariyer Yetkinlikleri Programı kapsamında; “Dijital Okuryazarlık”, “Dijitalde İçerik Oluşturma”, “Temel Veri Yönetimi ve Analizi”, “Etkili Sunum Hazırlama”, “E-ticaret ve İşletmeleri Dijitale Taşıma” ve “Kariyer Becerileri” olmak üzere 6 modülden oluşan 30 saatlik ücretsiz eğitim, 81 ildeki Halk Eğitimi Merkezleri aracılığıyla verilecek.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük ve İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk eğitim programına ilişkin şunları söyledi:

Levent Özbilgin-Microsoft Türkiye Genel Müdürü

Levent Özbilgin-Microsoft Türkiye Genel Müdürü

“DİJİTAL DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA ÇALIŞIYORUZ”
Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin: “Türkiye’nin teknolojiyle büyümesine ve katma değer üretmesine katkı sağlamak aslında Türkiye’yi teknolojiyle büyümeye ikna etmek anlamına geliyor. Bir başka deyişle, söylediklerimizle değil, yaptıklarımızla herkesi teknolojinin gücüne ve buradaki potansiyele ikna etmek istiyoruz. Teknolojiyi herkes için erişilebilir bir araç haline getirmek ve ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Öğrencilerimiz,kariyerinin başındaki gençlerimiz ve bilişim sektörünün profesyonelleri için hem çevrimiçi hem de yüz yüze eğitim programları, atölye çalışmaları ve söyleşiler düzenlemeye devam edeceğiz.”

 Yusuf Büyük-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü

Yusuf Büyük-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü

“KATILIMCILARA İŞ HAYATLARINDA AVANTAJ SAĞLAYACAK SERTİFİKA VERİLECEK”
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Yusuf Büyük: “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak, sadece okullarda değil, hayatın her alanında, bireyin yaşına, ekonomik durumuna veya eğitim seviyesine bakılmaksızın öğrenme etkinliğine katılımını destekliyoruz. Teknolojinin getirdiği hızlı değişimlere sahne olan günümüz dünyasında bilişim teknolojilerine yönelik bilgilerin ve dijital becerilerin geliştirilmesi giderek daha da önemli hale geliyor. Microsoft ile eğitimci ve kursiyerlerimizin bilişim teknolojileri ve dijital becerilerini geliştirmek için başlattığımız eğitim programını tamamlayanlar, iş hayatlarında kullanacakları dijital becerilerin yanı sıra, iş başvurularında kendilerine avantaj sağlayacak bir de sertifikaya sahip olacaklar.”

Bekir Aktürk İŞKUR-Genel Müdürü

Bekir Aktürk İŞKUR-Genel Müdürü

“GENÇLERİN İSTİHDAMINI DESTEKLİYORUZ”
İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk: “Ülkemizin geleceği gençler için hayata geçirdiğimiz uygulamalarla gençlerimizin istihdamını güçlü bir şekilde destekliyoruz. İmzaladığımız bu protokolle, gençlerimizin; meslek seçiminin önemi ve kariyer belirleme, işveren beklentilerinin gerçekleştirilmesi, iş arama ve mülakat teknikleri gibi iş hayatına ilişkin konularda bilgi sahibi olmalarına destek olacak, iş verenlerle bir araya gelmeleri için olanak yaratacağız.”

Eğitimlere katılmak isteyenler yaşadıkları şehirlerdeki Halk Eğitimi Merkezleri’nden veya https://e-yaygin.meb.gov.tr/ üzerinden başvuru yapabiliyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir