Connect with us

Gündem

FORMULA 1 YENİDEN İSTANBUL’DA: 11-13 HAZİRAN…

Dünyanın önde gelen motor sporları organizasyonu Formula 1, Intercity İstanbul Park’a geri dönüyor. Yarış tutkunlarının merakla beklediği organizasyon T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 11-12 ve 13 Haziran 2021’de gerçekleşecek.

Formula 1TM’in düzenlediği resmi ankette; 2020 yılında 9 yıllık aradan sonra yeniden düzenlenen organizasyon kasım ayında gerçekleşen yarışla “Yılın En İyi Yarışı” unvanını kazanmıştı. Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Formula 1’in Türkiye’ye geri getirilmesi görevinin T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından kendilerine verildiğini söyledi.

 Vural Ak-Intercity Yönetim Kurulu Başkanı

Vural Ak-Intercity Yönetim Kurulu Başkanı

“UZUN SÜRELİ BİR ANLAŞMANIN HABERCİSİ”
Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, anlaşmayı Türkiye’nin yarış takviminde daimi yer alması için bir “anahtar” olarak nitelendirdi: “Bu anlaşmayı da geçen sene olduğu gibi Intercity olarak, devletimize yük olmadan, tüm sorumlulukları kendimiz üstlenerek tamamladık. Tüm dünyanın içinde olduğu bu zor dönemde gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma, Türkiye için uzun süreli bir sözleşmenin de habercisidir.”

“ÖNEMLİ BİR DÖVİZ GİRDİSİ OLACAK”
Biletlerin en kısa sürede satışa çıkacağı bilgisini aktaran Ak, devamında şunları dile getirdi: “Yarışın gerçekleştirileceği tarihe baktığımızda, yarış için ülkemizi ziyaret edecek yabancı misafirlerin turizme de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sadece yarış ekiplerinin bile ekonomimize milyonlarca dolarlık katkı sağladığı Formula 1 organizasyonu, yabancı izleyicilerin de gelişi ile önemli bir döviz girdisine imkan sağlayacaktır.

YILDA 2 MİLYAR İZLEYİCİ
Formula 1’de yer alan toplam 10 takımın mücadelesi; 200 ülkede, 250’den fazla kanalda yayınlanıyor. Yarışlara 5 kıtadan ülkeler ev sahipliği yapıyor ve yıllık yaklaşık 2 milyar kişi takip ediyor. Intercity İstanbul Park, 2021 takviminin 7’nci yarışı olacak.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir