Connect with us

Gündem

2021 DÜNYADA YILIN OTOMOBİLİ VOLKSWAGEN ID.4

2021 Dünya Yılın Otomobili Ödülü’ne (World Car of the Year), Volkswagen’in tamamen elektrikli ilk SUV modeli ID.4 layık görüldü. Model ayrıca Euro NCAP güvenlik testlerinden de 5 yıldız aldı.

 

24 ülkeden 90’ı aşkın otomotiv gazetecisi tarafından belirlenen World Car Awards’ın 17’ncisi gerçekleşti. Otomotiv sektörünün en prestijli ödüllerinden kabul edilen etkinlikte Dünya Yılın Otomobili kategorisinde yarışabilmek için yılda asgari 10 bin adet üretim ve en az iki kıtada satışa sunulma şartı aranıyor.

SUV SINIFINDA E-MOBİLİTİYE GEÇİŞİ BAŞLATTI
Jürinin “2021 Dünya Yılın Otomobili Ödülü’nü” Volkwagen’in tümüyle elektrikli ilk SUV modeli ID.4’e vermesinde “en önemli segmentlerden kompakt SUV sınıfında e-mobiliteye geçişi başlatması” ve “günlük kullanılabilirlik avantajları” rol oynadı. Model çevre dostu özellikleri ve yenilikçi teknolojileriyle de beğeni topladı.

VOLKWAGEN’İN İLK DÜNYA ÖDÜLÜ DEĞİL…
Alman otomotiv devi Volkswagen, World Car Awards’ta daha öncesinde de başka modelleriyle aynı başarıyı yakalamıştı. 2009 ve 2013 yıllarında Golf; 2010 yılında Polo ve 2011 yılında UP! Dünya Yılın Otomobili (World Car of the Year) ödülüne layık görülmüştü.

GÜVENLİKTE DE 5 YILDIZ…
Bağımsız güvenlik kuruluşu Euro NCAP’ın testlerinde “yetişkin, çocuk, yaya koruma ve gelişmiş güvenlik yardım sistemleri kategorilerinde” yüksek dereceler alan ID.4, 5 yıldızla ödüllendirildi. Model; “ön ve yan darbe, otomobilden çıkarma gibi önlemlerin incelendiği çarpışma testlerinde” ‘Yetişkin Yolcu Güvenliği’ kategorisinde yüzde 93, ‘Çocuk Yolcu Güvenliği kategorisinde ise yüzde 89’luk sonuç elde etti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir