Connect with us

Otomobil

İKİNCİ ELDE EN ÇOK TALEP EDİLEN 10 OTOMOBİL

Otomotiv sektörü veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, ikinci elde tüketicilerden en çok talep gören otomobil modellerinin listesini paylaştı. En çok talep edilen modeller arasında “Renault Megane” ilk sırada yer aldı.

Cardata araştırmasına göre; tüketicilerin ikinci el araçlarda en çok “dizel otomatik” versiyonlu modelleri tercih ettiği ortaya çıktı. Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirlerin ikinci el araçlara talebi ertelediğini belirten Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte satışlarda artış beklediklerini söyledi.

Hüsamettin Yalçın-Cardata Genel Müdürü

Hüsamettin Yalçın-Cardata Genel Müdürü

“KISITLAMALARIN KALKMASI SATIŞLARA YANSIYACAK”
Yalçın, kısıtlamaların kalkmasıyla sıfır ve ikinci el araca ilginin artacağını ifade etti: “Havaların ısınmasıyla insanların daha fazla dışarıda hareket edip, araçlarına binip veya yeni araç satın alıp seyahat edecekleri bir döneme doğru gidiyoruz. Bu reaksiyon şu an için yeni Covid-19 tedbirleri neticesinde elbette bir süre daha ertelenecektir. Vaka sayılarının normale dönmesiyle de söz konusu hareketlilik başlayacaktır. Bunun sonucunda, daha fazla sıfır ve ikinci el araç satın almaya yönelim olmasını, ikinci el araç fiyatlarının ise yükselmesini bekliyoruz.”

“ÇİP KRİZİ FİYATLARI ARTIRABİLİR”
İkinci el araca olan talebin Kasım 2020’den itibaren düşüşe geçtiğini hatırlatan Yalçın, devamında şunları dile getirdi: “Talepteki düşüş neticesinde ikinci el araç fiyatları ortalama yüzde 20 azalmıştı. Açıklanan yeni kısıtlama tedbirleriyle birlikte ikinci elde pazarın bir süre daha bu şekilde devam edeceğini öngörebiliriz. Diğer taraftan, önümüzdeki dönemde ikinci el araç fiyatlarını yukarı yönlü etkileyecek iki önemli konu var. Bunlardan ilki çip krizi. Çip kaynaklı tedarik sorununun, geçen sene salgın nedeniyle sıfır araç tedariğinde yaşanan kriz kadar büyümeyeceğini tahmin ediyoruz. Ancak, kriz yayılır ve tedarik zincirinde global aksamalar olup da araç üretilemezse, talep geçen yıl olduğu gibi yine ikinci el araca kayacaktır. Bu da tıpkı geçen sene olduğu gibi ikinci el araçların yükselmesine neden olabilir.”

İkinci elde en çok talep edilen 10 otomobil:
1.Renault Megane / 1.5DCI / Touch / Dizel / Otomatik
2.Fiat Egea / 1.3MultiJet / Easy / Dizel / Manuel
3.Fiat Linea  /1.3MultiJet / Pop  /Dizel / Manuel
4.Renault Symbol / 1.5DCI / Joy / Dizel / Manuel
5.VW Polo / 1.4TDI / Comfortline / Dizel / Otomatik
6.Ford Fiesta / 1.4TDCI / Trend / Dizel / Manuel
7.Renault Clio / 1.5DCI / Touch / Dizel / Otomatik
8.Ford Focus / 1.5 TDCI / Trend X / Dizel / Dizel Otomatik
9.Seat Leon / 1.6 TDI / Style / Dizel / Otomatik
10.VW Golf / 1.6 TDI / Comfortline / Dizel / Otomatik

İkinci el otomobillerde en çok talep gören model: Renault Megane

İkinci el otomobillerde en çok talep gören model: Renault Megane

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir