Connect with us

Türkiye Gündemi

GELECEĞİN “AKILLI GÖZLÜKLERİ” TANITILDI…

Epson, dördüncü nesil akıllı gözlük modelleri Moverio BT-40 ve BT-40S’i tanıttı. Bağlı cihazlardaki görüntüyü geniş bir ekran gibi şeffaf gözlük camına yansıtan her iki model de; müzeler, tema parklar, sinemalar ve sağlık sektöründe kullanılabilecek.

BT-40 ve BT-40S akıllı gözlüklerini içeren yeni Moverio serisi, kullanıcılara daha geniş bir görüş alanı, full HD ekran çözünürlüğü, yüksek kontrast, gelişmiş bağlantı ve kullanımı kolay bir tasarım sunuyor.

Valerie Riffaud-Cangelosi

“UZAKTAN İLETİŞİM ÇÖZÜMLERİYLE UYGULAMALAR HIZLANDI”
Epson Avrupa Yeni Pazar Geliştirme Başkanı Valerie Riffaud-Cangelosi, Covid-19 salgını sürecinde uzaktan iletişim çözümleriyle uygulamaların hızlandığını belirtti: “Salgın, daha iyi operasyonel verimlilik, daha düşük maliyetler ve daha düşük karbon ayak izi sağlamak için uzaktan iletişimi geliştirerek birçok uygulamayı hızlandırdı. BT-40S ve BT-40 gibi en yeni ürünler, kullanıcılar daha fazla görüş alanı, bağlantı, çözünürlük ve kontrast gibi gelişmiş özelliklerden yararlandıkça daha da fazla uygulamanın piyasaya sürülmesini sağlayacak.”

“GERİ BİLDİRİMLERE GÖRE ÜRÜN GELİŞTİRİYORUZ”
Tüketici ve geliştiricilerden aldıkları geri bildirimlere göre ürün tasarladıklarının altını çizen Riffaud-Cangelosi “10 yıldır artırılmış gerçeklik (AR) alanındayız. Müşteri ve geliştirici geri bildirimine yanıt olarak ürünlerimizi sürekli geliştiriyoruz. Son iki yıl içinde Moverio’nun gerçek ve pratik kullanım durumlarında önemli bir artışa tanık olduk ve teknolojimiz olgunlaştı.” dedi.

HER YER TELEFON EKRANI
Moverio BT-40; “USB Type-C” bağlantısıyla donatılmış durumda. Böylece akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlara bağlanabiliyor. Ayrıca kişisel kullanım için “harici bir monitöre veya projeksiyona ikincil ya da genişletilmiş ekran” olabiliyor. Yüksek çözünürlüklü ekranı, renkleri daha canlı gösteriyor. Moverio BT-40’ta öte yandan “gizliliğin ve konforun önem kazandığı kamuya açık alanlarda çalışanlara uygun” yalnızca kullanıcının görülebileceği “geniş ve yüksek çözünürlüklü” bir ekran yer alıyor.

BT-40S’DE BİRÇOK ÖZELLİK BULUNUYOR
Yeni Moverio BT-40S, özel yazılım entegrasyonu için Android üzerinden çalışan bir “akıllı kontrolör” seçeneği içeriyor. Söz konusu kontrolör; Google Play ile uyumlu ve çeşitli ticari uygulamalar için özel üretildi. Entegre dokunmatik ekran, özelleştirilmiş kullanıcı arayüzleri, 2 TB’a kadar genişletilebilir bellek ve dayanıklılık için IPx2 derecesine sahip. Kumanda; dâhili Wi-Fi, Bluetooth, GPS, pusula, ivmeölçer, jiroskop, kamera, el feneri, mikrofon ve ses jakı içeriyor. Ayrıca, 5 saate kadar video oynatma özelliğine sahip yüksek performanslı bir şarj edilebilir pil de bulunuyor. Moverio BT-40S’nin başlıca; müzeler, tema parkları, tarihi alanlar, tiyatro-sinemalar ve diş uygulamaları ile diş ameliyatlarında kullanılacağı öngörülüyor.

Gözlüklerin öne çıkan diğer özellikleri şöyle:
-Artırılmış ekran çözünürlüğü – Full HD 1080p (1920 x 1080)
-Daha geniş 34 derece görüş alanı (FOV) – 5 metre mesafeden 120 inç ekrana eşdeğer
-500.000:1 kontrast oranı, kullanılmayan ekran alanının gerçekten şeffaf görünmesi anlamına geliyor
-Daha fazla kullanıcı konforu için gelişmiş ağırlık dağılımı ve isteğe bağlı burun pedlerine sahip yeni kulaklık tasarımı
-Gözlük tarzı form faktörü ve isteğe bağlı koyu tonlarla geliştirilmiş estetik tasarım
-Harici cihazlara bağlantı için USB Type-C bağlantısı
-Binoküler, şeffaf, Si-OLED ekran

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir