Connect with us

Türkiye Gündemi

YENİKÖY ROTARY KULÜBÜ’NDEN MAHFİ EĞİLMEZ’E “MESLEKTE ÜSTÜN HİZMET” ÖDÜLÜ….

Yeniköy Rotary Kulübü, her yıl mesleğinde “fark meydana getiren” iş insanlarına verdiği Meslekte Üstün Hizmet Ödülü’ne bu yıl ekonomist, yazar ve öğretim üyesi Dr. Mahfi Eğilmez’i layık gördü.  

 

Dr. Mahfi Eğilmez’e Meslekte Üstün Hizmet Ödülü takdim töreni, Covid-19 salgını sebebiyle online gerçekleşti. Eğilmez ödülünü, üyelerin telekonferans yöntemiyle katıldığı toplantı öncesinde bir araya geldiği Yeniköy Rotary Kulübü Dönem Başkanı Didem Karabatur’un elinden aldı. Ödül töreninin ardından üyeler ve misafirler Eğilmez’le Covid-19 döneminde ekonomi ve son kitabı “İnferis” üzerine sohbet etti.

Dr. Mahfi Eğilmez-Ekonomist, yazar, öğretim üyesi. 

DR. MAHFİ EĞİLMEZ KİMDİR?
İstanbul doğumlu Dr. Mahfi Eğilmez, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun. Gazi Üniversitesi’nde kamu maliyesi üzerine doktora yaptı. Kamudaki ilk görevi Maliye Müfettişliği. Hazine yönetiminde daire başkanlığından müsteşarlığa kadar her kademede çalıştı. Kamunun ardından özel sektörde çeşitli mali kuruluşların yönetim kurulu başkan ve üyeliklerinde bulundu. Yeni Yüzyıl ve Radikal Gazetelerinde köşe yazıları yazan Eğilmez,  İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde ders verdi. CNBCe ve NTV televizyonlarında danışmanlık ve ekonomi yorumculuğu yaptı. Hititler hakkında araştırmalara imza atan Eğilmez, 21 kitap ve çeşitli dergilerde yayımlanan çok sayıda makale kaleme aldı. Kısa bir süre önce okurlarla buluşan son eseri Inferis polisiye bir roman. Eğilmez, şu anda Altınbaş Üniversite‘sinde öğretim üyesi. Yorum ve analizlerini kendine ait sitesinde (www.mahfiegilmez.com) paylaşıyor.

BM’DE SANDALYESİ OLAN TEK STK
İş ve meslek sahibi 84 kadın üyeden oluşan “Yeniköy Rotary Kulübü”, Uluslararası Rotary 2420 Bölge kulüplerinden. Çocuk felci (Polio) hastalığının sona erdirilmesindeki etkin faaliyetleriyle bilinen Uluslararası Rotary, yaklaşık 200 ülkedeki 1 milyon 250 binden fazla üyesiyle dünyanın en büyük ve Birleşmiş Milletler’de (BM) sandalyesi olan tek sivil toplum kuruluşu (STK).

Dr. Mahfi Eğilmez, Meslekte Üstün Hizmet Ödülü’nü, üyelerin telekonferans yöntemiyle katıldığı toplantı öncesinde bir araya geldiği Yeniköy Rotary Kulübü Dönem Başkanı Didem Karabatur’un elinden aldı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir