Connect with us

Gündem

“HACK TO THE FUTURE” İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

VakıfBank bu yıl, ikinci defa gerçekleştireceği “hackathon” etkinliğiyle gençleri kodlamaya teşvik ediyor. Kamu bankaları arasında Vakıfbank’ın öncülük ettiği ‘Hack to the Future’ etkinliği bu yıl 20-21 Mart 2021 tarihleri arasında online düzenlenecek.

Konsepti bu sene ‘Dijital Finansın Geleceğine Yön Ver’ olarak belirlenen yarışmaya katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 11 Mart 2021.

YENİLİKÇİ FİKİRLER BEKLENİYOR
Katılımcılardan, yenilikçi fikirler geliştirerek, finansal yaşamda gördükleri bir soruna çözüm getirmeleri ya da mevcut uygulamaları değiştirecek bakış açıları geliştirmeleri istenecek. Yarışmada sunulacak fikirlerin ilk kez VakıfBank hackathon organizasyonunda kodlanmış ve üretilmiş olması gerekecek.

 TOPLAMDA 60 BİN TL ÖDÜL
Projeleri; “bilgi ve bilişim teknolojileri”, “ödeme sistemleri”, “dijital çözümler”, “finans ile stratejik pazarlama”, “girişimcilik” ve”yatırımcılık” alanlarında uzman jüri üyeleri değerlendirecek. Dereceye giren ekiplere toplamda 60.000 TL ödül verilecek. Yarışma hakkında detaylı bilgi ve katılım koşulları www.hacktothefuture.com.tr adresinde.

Abdi Serdar Üstünsalih-VakıfBank Genel Müdürü

Abdi Serdar Üstünsalih-VakıfBank Genel Müdürü

“TÜM SEKTÖRLER DEĞİŞİYOR”
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih dijitalleşmenin tüm sektörleri etkilediğini söyledi: “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz hackathonu salgın tedbirlerine uyarak online yapıyoruz. Gençleri, farklı bakış açıları ve yenilikçi fikirleriyle geleceğe yön vermeye çağırıyoruz. ‘Dijital çağ’ olarak adlandırdığımız bu süreçte yapay zekâ, robotlar, sensörler, bilişim teknolojilerindeki gelişmeler ve tüm bunların bulut teknolojileriyle birleşmesi sonucunda oluşan dijital platformlar, tüm sektörleri değişime zorluyor.”

“GENÇLER OLMAZSA OLMAZ GÜCÜMÜZ”
Bankanın “Değişim dönüşüm” yaklaşımını benimsediğini ifade eden Üstünsalih, “Bu uğurda gençleri olmazsa olmaz gücümüz olarak görüyoruz. Bu nedenle gençlerle iletişimimizi sıkı tutuyoruz. İnanıyorum ki bu hackathon da hem gençlere hem sektöre yararlı olacak fikirler göreceğiz. Gençler değişimi ve geleceği kodlayacak, bizler gurur duyarak izleyeceğiz.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir