Connect with us

Gündem

2020’NİN İNOVASYON KARNELERİ BELLİ OLUYOR…

2020 yılı Küresel İnovasyon Endeksi Raporu’na göre; Türkiye, 131 ülke arasında 51’inci sırada. Yeni fikirlerin ve yenilikçi girişimlerin yarıştığı “İnovaLİG” ile firmaların inovasyon (yenilik) karneleri çıkarılarak, bu yılın liderleri belirlenecek. Sonuca göre Türkiye’nin Küresel İnovasyon Endeksi Raporu’ndaki sıralaması da yeniden şekillenecek.

İnovaLİG 2020’ye başvurmak isteyen firmalar; 31 Mart 2021 tarihine kadar www.inovalig.com adresinden katılabilecek.

İNOVASYONUN 5 KATEGORİSİNDE ÖDÜL VERİLİYOR
Ödüller her sene inovasyonun; “İnovasyon Stratejisi”, “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü”, “İnovasyon Döngüsü”, “İnovasyon Kaynakları” ve “İnovasyon Sonuçlar” olmak üzere 5 ayrı kategorisinde dağıtılıyor. İnovasyon değerlendirmesini tamamlayan her firmaya kapsamlı “İnovasyon Değerlendirme ve Kıyas Analizi Raporu” ücretsiz veriliyor.

Birol Celep-Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

Birol Celep-Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı

“TOPLUM 5.0 YENİ DÜNYANIN KENDİSİ”
Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin “Bugün daha önce çözemediğimiz sorunlara çözüm bulabildiğimiz, insanlık tarihinin beşinci bölümünün açılışına tanık oluyoruz. Her şeyin birbirine bağlı olduğu ve tüm teknolojilerin bütünleştiği bu çağ Toplum 5.0 çağıdır.” sözlerine işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Birol Celep, “Toplum 5.0 yeni dünyanın ta kendisi. Toplum 5.0’ın merkezindeki sürdürülebilir kalkınmanın temel felsefesinde, kurumsal yönetim algısıyla hareketle; müşterilerimizi, paydaşlarımızı, tedarikçilerimizi, üreticilerimizi, iş ortaklarımızı, çalışanlarımızı memnun ederken, toplum ve çevrenin de refahını gözetmek var. Ancak bu şekilde dünyanın sürdürülebilirliğini sağlayabiliriz.” dedi.

“2020’DE DENGELER DEĞİŞTİ”
Avrupa Birliği’nin (AB) Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında yeni karbon vergisi düzenlemesini hatırlatan Celep, şunları söyledi: “AB, Yeşil Mutabakat ile sürdürülebilir kalkınmayı; hammaddeden, üretime, tedarikçiden lojistiğe kadar her aşamada AB ile ticaret yapan herkesi ve dolayısıyla ülkemizi de doğrudan etkileyecek bir stratejiye çevirdi. 2020 dünya için bir dönüm noktası ve bütün dengelerin değiştiği bir kırılma anıydı. Çoğu insan salgın döneminde salt karlılığı düşünerek hayatta kalmaya veya bu durumdan kurtulmaya odaklandı. Bizim bakış açımız her zamanki gibi farklıydı.”

“YENİLİKÇİ FİKİRLERLE EKOSİSTEM İNŞA EDİYORUZ”
Celep, yenilik yaratacak fikirlerle bir ekosistem kurduklarının çizdi: “İnovasyon çevreden insan haklarına kadar dünyanın farklı yerlerinde yaşanan sorunlara kafa yorarak, yenilikçi fikirleri hayata geçirmekten, hızlı ve kolektif adımlar atmaktan geçiyor. Egeli ihracatçılar olarak; dijitalleşme ve sürdürülebilirlik hamlelerimizle, yenilik yaratma potansiyeline sahip fikirler ışığında bir ekosistem inşa ediyoruz. İnovaLİG’e 2017’de Ege Bölgesi’nden 100 firma, 2018’de 124 firmamız başvururken, 2019 yılında bu sayı 162’ye yükseldi. Hedefimiz bu sayının 200’ü aşması. Her adımımızın ileriye dönük bir açılım olması gerekiyor. Firmalarımızı güncel bir vizyon ve stratejiyle aksiyona geçmeye, sosyal fayda çerçevesinde hizmetler üretmeye davet ediyorum.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir