Connect with us

Gündem

TÜRKİYE’NİN TIBBİ MOBİLYA İHRACATI 106 MİLYON DOLARA ULAŞTI…

Covid-19 salgını Türkiye’nin medikal mobilya ihracatını yüzde 92 oranında artırdı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; geçtiğimiz yıl, sağlık kurumlarında kullanılan masa ve karyola gibi mobilyaların ihracatı 106 milyon dolara yükseldi. Aynı dönemde bu ürünlerin ithalatı ise yüzde 3’lük azalmayla 19 milyon dolara düştü.

Uluslararası lojistik firmalarından ISD Logistics’in CEO’su Korkut Koray Yalça, salgın etkisiyle dış ticaret taşımacılığında ürün yelpazesinin değiştiğini söyledi.

Korkut Koray Yalça-ISD Logistics’in CEO’su

Korkut Koray Yalça-ISD Logistics’in CEO’su

“EN ÇOK İHRAÇ BİRLEŞİK KRALLIK VE İTALYA’YA”
ISD Logistics’in CEO’su Korkut Koray Yalça, en çok tıbbi mobilya ihracatının Birleşik Krallık ve İtalya’ya gerçekleştiğini söyledi: “2020’de 2019 yılına kıyasla tıbbi mobilya ihracatı yaklaşık 2 katına çıkarak 106 milyon dolara ulaştı. Avrupa’da en çok ihracat ise Covid-19 vakalarının ve ölümlerinin en çok görüldüğü Birleşik Krallık ve İtalya başta olmak üzere Romanya, Macaristan, Fransa ve Almanya’ya yapıldı. Türkiye’nin tıbbi mobilya ihracatı Macaristan, Hollanda ve Polonya’ya 3-4 katına; İspanya, Romanya ve Almanya’ya ise yaklaşık 2 katına ulaştı.”

“ZAMANINDA TESLİMAT HAYAT KURTARDI”
Mobilya ihracatçılarının ürünleri hasarsız ve zamanında teslim ettiklerini vurgulayan Yalça, “Özellikle Covid-19 vakalarının aciliyeti nedeniyle tıbbi mobilyada, zamanında ve hasarsız sevkiyat hayat kurtardı.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir