Connect with us

Gündem

UZAKTAN ÇALIŞMANIN ‘KALICI’ ETKİLERİ…

IBM (NYSE: IBM) İş Değerleri Enstitüsü’nce (IBV) 3 bin civarındaki CEO’nun katılımıyla gerçekleştirilen “Temellerinizi Bulun” (Find your essential) adlı araştırmaya göre geleceğin dünyasındaki en önemli konu başlıklarından biri şu olacak: “Herhangi bir yerden” çalışanları yönetmek. IBM, “liderler ve çalışanlar arası işbirliği için dijital, bulut destekli araçlar sağlanması, tükenmişlik sendromunun önüne geçilmesi, çeşitliliğe ve kapsayıcılığa odaklanılarak şirket kültürünün sürdürülmesi” gibi unsurlara dikkat çekti.

IBM, 20 yıldır CEO anketleri yapıyor. Sonuncusu Oxford Economics ile iş birliğiyle Türkiye dahil 50 ülkedeki 26 sektörde faaliyet gösteren yaklaşık 3 bin CEO’ya uygulandı.

Covid-19 salgını sürecindeki iş performansı iyi şirketlerdeki CEO’ların yüzde 77’si “kısa vadede kârlılığı etkilese de” çalışanların refahına öncelik vermeyi planladığını kaydetti. Düşük performanslı şirketlerdeki oran yüzde 39’da kaldı.

YETENEK, TEKNOLOJİ VE ORTAKLIKLARIN ÖNCELENMESİ…
Gelir artışında ilk yüzde 20’deki şirketlerin CEO’ları, “Covid-19 salgını sonrasında şirketlerini başarı için konumlandırırken yeteneği, teknolojiyi ve ortaklıkları önceleyeceğini” belirtti.

TÜKENMİŞLİK SENDROMUNUN ÖNÜNE GEÇİLMESİ…
IBM, bünyesindeki IBV’nin (İş Değerleri Enstitüsü) çalışmasında elde edilen sonuçlar doğrultusunda “liderler ve çalışanlar arası işbirliği için dijital, bulut destekli araçlar sağlanması, tükenmişlik sendromunun önüne geçilmesi, çeşitliliğe ve kapsayıcılığa odaklanılarak şirket kültürünün sürdürülmesi” gibi unsurlara dikkat çekmekte. Ayrıca “hibrit çalışma ortamının sunduğu uzun vade zorluklarının” özenle değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizmekte.

Mark Foster-IBM Services Kıdemli Başkan Yardımcısı

ÇALIŞANLARIN İŞVERENDEN BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ…
IBM Services Kıdemli Başkan Yardımcısı Mark Foster, araştırma bulgularını “Covid-19 çoğu liderin, çalışanlar gibi temel hususlara odaklanmak zorunda kalmasına neden oldu. Birçok çalışanın işverenlerinden beklentileri önemli ölçüde değişti. ‘Herhangi bir yerden’ çalışmak beraberinde çevik teknoloji sağlayan, çalışan refahına öncelik veren, esnek ve katılımcı kültürleri teşvik eden ve empati yeteneği yüksek liderlik modellerinin benimsenmesini gerektirebilir” ifadeleriyle yorumladı.

 

 

Volkan Sözmen-IBM Türkiye Genel Müdürü 

UZAKTAN ÇALIŞMAYI TEKNİK AÇIDAN MÜMKÜN KILAN SEÇENEKLER
IBM Türkiye Genel Müdürü Volkan Sözmen ise uzaktan çalışma sistemini salgın sonrasında da sürdürecek firma sayısının artacağı görüşünde. Bu durumun çalışanları ve iş süreçlerini uzaktan yönetebilme becerisini yöneticiler açısından daha önemli hale getirdiğini belirten Sözmen, şunları kaydetti: “Çalışanların önceliği ise uzaktan çalışma sürecini kolaylaştıracak imkanlara sahip olmak ve iş-özel hayat dengesini korumak. Uzaktan çalışmanın normalleşmesi, şirketlerin teknoloji altyapısını bu döneme adapte etmesini zorunlu kılıyor. Bu hem çalışan motivasyonu, hem de iş verimliliği için kritik öneme sahip. Biz de IBM olarak; hibrit bulut üzerinden sunduğumuz çözümlerimizle, uzaktan çalışmayı teknik açıdan mümkün kılan seçenekler geliştirmeye devam ediyoruz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir