Connect with us

Sağlık

“LIGHT” İLE KALP HASTALIKLARI AZALACAK…

LIGHT uygulaması; sağlıkta çığır açıyor. Türk Telekom’un; Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ortaklaşa hayata geçirdiği uygulama sayesinde kalp ve damar hastalığı riski taşıyanlarda olumlu gelişmeler gözlendi.

Projeye, hastanenin uzman kardiyologlarının belirlediği “kalp ve damar hastalıkları” riski taşıyan 540 hasta katıldı. ‘LIGHT’ uygulaması üzerinden 1 yıl boyunca yakından takip edilen hasta grubunda, izlenmeyen gruba kıyasla hastalık risklerinde düşüş gözlemlendi. Hastaların, uygulama sayesinde, tansiyon regülasyonlarını sağlamada, kötü kolesterollerini düşürmede, iyi kolesterollerini yükseltmede, kilo vermelerinde ve diyet önerilerine uymalarında fayda sağladıkları tespit edildi.

Barış Karakullukçu-Türk Telekom Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı

“LIGHT UYGULAMASIYLA HASTALIK RİSKİNİN AZALDIĞINI GÖRDÜK”
Sağlıkta ‘önleyici’ uygulamalara dikkat çeken Türk Telekom Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu; “Türk Telekom olarak insana değer veren ve onları değerli hissettiren işlere odaklanıyoruz. Sağlık konusundaki dijitalleşme yatırımlarımız için de bu bakış açısıyla hareket ediyoruz. LIGHT uygulamamız, akıllı cihazları kullanarak hastalık risklerini azaltabilmenin mümkün olduğunu gösterdi. Bu sonuçların, gelecekte mobil sağlık konusunda Türkiye’de yapılacak çalışmalara da ışık tutacağına inanıyoruz” dedi.

“ÖNLEYİCİ HEKİMLİKTA ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTIK”

Dr. Ahmet İlker Tekkeşin-Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi, Proje Koordinatörü

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Dr. Ahmet İlker Tekkeşin, önleyici hekimlik açısından önemli bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti: “Türkiye’nin dijitalleşmesinde öncü şirketlerden Türk Telekom ile ‘önleyici hekimlik’ kapsamında çok önemli bir iş birliğine imza attık. Bir yılın sonunda, bu bilimsel çalışma ile hastaların düzenli olarak kullandıkları uygulama ile kardiyak risklerinde önemli bir düşüş saptadık. Sağlık alanında çığır açacak bu gelişmenin, bundan sonraki inovatif çalışmalarımız için güçlü bir başlangıç olduğunu belirtmek isterim.”

LIGHT UYGULAMASI SAĞLIK DERGİSİNE KONU OLDU
‘LIGHT’ mobil uygulaması ile ulaşılan sonuçlara dünyaca ünlü sağlık dergilerden ‘Atherosclerosis’de yer verdi. İlgili sonuçlar (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S002191502031594X) sitesinde.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir