Connect with us

Finans & Ekonomi

COŞKUNÖZ HOLDİNG, İHA ÜRETECEK…

İnsansız Havacılık Sistemleri (İHA) alanında faaliyet gösteren İVME IHS’yi bünyesine katan Coşkunöz Holding, “dikey kalkış yapabilen bulut altı” ve “yüksek irtifa ve hızlara ulaşabilen” hedef platform İHA’lar üretecek. Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, “Yeni yatırımımızla Türk savunma ve havacılık sektöründe birçok ilke imza atmayı hedefliyoruz.” dedi.

 

İnsansız hava araçları (İHA) için “yerli ve milli jenerik uçuş kontrol sistemi geliştirme amacıyla kurulan” Ankara merkezli İVME IHS, Coşkunöz Holding bünyesindeki çalışmalarına yeni kurumsal kimliği ve UAVERA ismiyle devam edecek.

İTHAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ YERLİLEŞTİRMEYE ODAKLANACAK
Otomotiv, teknoloji, savunma ve havacılık gibi önemli sektörlerde yüksek katma değerli ürünler üreten Coşkunöz Holding, ayda “3 sistem, 6 adet uçak ve alt bileşenleri üretim” kapasitesine sahip UAVERA’yla “sivil ve askeri sahada kullanıma yönelik ürün ve hizmetlere” ağırlık verecek. Türkiye’nin İHA imalatında yurt dışından ithal ettiği “kameralar, motorlar, aviyonik sistemler ve diğer teknolojilerin yerlileştirilmesi” üzerine yoğunlaşacak.

İLK ETAPTA 15 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Coşkunöz Holdingi, ilk etapta UAVERA’ya yaklaşık 15 milyon TL yatırım yaptı. Öncelikle “dikey iniş kalkış yapabilen, bulut altı küçük sınıf sabit kanat İHA’lar ve yüksek irtifa ve hızlara ulaşabilen hedef platform İHA’ların üretilecek.

Erdem Acay-Coşkunöz Holding CEO’su

“SAVUNMA VE HAVACILIK SEKTÖRÜNDE BİRÇOK İLKE İMZA ATMAK İSTİYORUZ”
Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, savunma ve havacılık alanındaki uzun yıllara dayanan tecrübelerini satın aldıkları şirketle birleştireceklerini ifade etti.  Türk savunma ve havacılık sektöründe birçok ilki hedeflediklerini belirten Acay, “İHA kamera ve motorlarını yerlileştirme projelerimiz bulunuyor.” dedi.

“GELİŞTİRECEĞİMİZ İHA’LAR DİKEY İNİŞ KALKIŞ YAPABİLECEK”
Özellikle İHA projelerine hız verdiklerini açıklayan Acay, geliştirecekleri İHA’lar dikey iniş kalkış yapabileceğini söyledi. Ardından şu detayları ekledi: Yazılımlar ile hareket kabiliyetini otonom hale getirdiğimiz İHA’lar, kullanışlı simülasyon ara yüzüyle pilota kolay kullanım sağlayacak. Ürünlerimiz farklı tip görev ve işler için eklemeler yapılarak istenilen hizmete cevap verecek özelliklerde olacak. Yerli sistemlerin üretilmesiyle sistemlere sızmaların ve kontrol etme mekanizmalarının da önüne geçeceğiz. Türkiye’de dikey iniş kalkış yapabilen küçük İHA ve hedef İHA pazarında, pazar lideri ve teknoloji geliştiricisi olmak gelecek hedeflerimiz arasında yer alıyor. Askeri ve tüm sektör paydaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda optimum ürünleri geliştirerek yerli ve milli üretim yapmayı, hayata geçirmeyi planladığımız kiralama sistemi ile sınırlı ihtiyaçlara da cevap verebilir hale gelmeyi hedefliyoruz.

“GİRİŞİMCİ BİR KOBİ’Yİ HOLDİNG KANATLARI ALTINA ALDIK”
Acay, Türkiye’nin İHA teknolojisinde önemli bir ülke konumuna geldiğinin ve birçok teknolojinin Türk firmalarınca sağlandığının altını çizdi. Teknolojiyi yurt dışında aramak yerine, hazır altyapı, teknoloji ve Ar-Ge kültürüne sahip milli bir firma IVME’yi satın aldıklarını kaydetti. Girişimci bir KOBİ’yi holding bünyesine katarak çok daha büyük hedefleri gerçekleştirebilecek yerli ve milli UAVERA’ya dönüştürdüklerini dile getirdi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir