Connect with us

Dünya Gündemi

TÜRK STRES YÖNETİMİ UZMANINDAN ABD KONGRESİ ÜYELERİNE MEDİTASYON…

Pentagon, USA Today, American University, Smithsonian Institute, Dünya Bankası, Fiat ve Inova Health Source gibi dünyaca tanınmış ozel kurumlarda ve hukumet organizasyonlarinda stres idaresi teknikleri öğreten Elvan Demirkan, bu defa 2021 Mart’ta ABD Kongresi üyeleri ve personeliyle bir araya gelecek.

 

Elvan Demirkan-İntegral yaşam danışmanı, stres idaresi uzmanı ve yazar 

20 yıldır Washington DC’de yaşayan integral yaşam danışmanı, stres idaresi uzmanı ve yazar Elvan Demirkan; Kasım 2020 seçim sonuçlarını bir türlü kabullenemeyen ABD’nin 45’inci Başkanı Donald Trump’ın taraftarlarınca 6 Ocak’ta gerçekleştirilen baskında moral düzeyleri bir hayli gerileyen ABD Kongresi üyeleri ve personeline meditasyon ve stres atma teknikleriyle destek olacak.

“FARKLILIKLARIMIZA RAĞMEN AYNI ÇATI ALTINDA YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ”
“Amerika’da yeni ve umut dolu bir dönem. Joe Biden başkanlığındaki yeni yönetim; iyileşmeye, yaraları sarmaya ve bütünleşmeye önem veriyor. Farklılıklarımıza rağmen aynı dünyada, hatta aynı çatı altında yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.” diyen Demirkan’a göre ABD Kongresi’nde vereceği dersin “böyle bir döneme denk gelmesi” çok anlamlı”.

ANLATACAKLARINI İYİLEŞME VE YENİLENME KONSEPTİ ÜZERİNE KURGULAYACAK…
ABD Kongresi’nde sunum yapacağı kişileri “kariyerlerinin en tepe noktasında olduklarını bilinciyle” zekalarıyla yakalamaya çalışacağını belirten Demirkan, anlatacaklarını ‘iyileşme ve yenilenme’ konsepti üzerine kurgulayacağını kaydetti: “Kim olursanız olun, hepimiz insanız ve sadece insan olmanın getirdiği fonksiyonsuzlukları yaşıyoruz. Hayatımızdaki strese karşı kendimizi her an kasıyoruz. Uykumuzda bile… Kronik gerginlik, bu tepkilerin bedenimizde yuva oluşturmasıdır. İş hayatının getirdiği uzun süreli baskı ve stresin bedeli çok ağır. Amacım; strestin yıpratmasına izin vermemek için küçük bir perspektif sunmak. Özellikle gergin, öfkeli, endişeli, huzursuz hissettikleri zamanlarda içlerinde biraz rahatlayabilecekleri bir alan yaratmaya çalışmak. Kapasitelerinin sınırsız olmadığını ve enerjilerini sürekli yenilemeleri gerektiğini fark etmelerini sağlayacağım. Bedeni nefes almaya, kendini bırakmaya alıştıran teknikleri öğretip, bunu ihtiyaçları olduğu her an fark edip, yapabileceklerini göstereceğim.”

Kasım 2020 seçim sonuçlarını bir türlü kabullenemeyen ABD’nin 45’inci Başkanı Donald Trump’ın taraftarları, Joe Biden’in 46’ncı Başkan olduğunu tescil etmek için toplanan ABD Kongresi’ni bastı. Bütün dünyada şaşkınlıkla izlenen olay ABD kamuoyunu şoka uğrattı.

BÜTÜNSEL TIP UZMANLARINDAN EĞİTİMLER ALDI
Kaleme aldığı Hayatla “Mücadeleden Yaşamaya Geçiş, Erken Akıllan Geç Yaşlan, Hayalden Gerçeğe Mutluluk ve Akıllı Arzular” adlı kitapları en çok satanlar listesine giren Demirkan; ABD’nin önde gelen kalp uzmanlarından Prof. Dr. Dean Ornish’in “bütünsel sağlık mantalitesinde” çığır açan ‘kalp hastalığını tersine çevirme’ programının kullanıldığı Integral Yoga Instititute’den “kapsamlı yoga, meditasyon, rahatlama teknikleri ve anatomi eğitimi” sertifikaları aldı ve ayrıca “Deepak Chopra ve Matthieu Ricard gibi” dünyaca saygın bütünsel tıp uzmanlarının eğitimlerine katıldı.

“NASIL HİSSETTİĞİNİZİ DEĞİŞTİRİN, YAŞAMINIZ DEĞİŞSİN”
Aralarında politikacıların, sanatçıların, yöneticilerin ve bilimcilerin olduğu çok sayıda kişiye yaşam danışmanlığı yapan Demirkan’ın temel felsefesi şöyle: “Nasıl hissettiğinizi değiştirin; yaşamınız değişsin.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir