Connect with us

Türkiye Gündemi

VESTEL’E HORIZON 2020’DEN 4’ÜNCÜ FON DESTEĞİ…

Vestel, Avrupa Birliği’nin en büyük araştırma programlarından “Horizon 2020’den” yeni bir fon almaya hak kazandı. Dört projesine Horizon 2020’den teşvik desteği sağlanan Vestel, onaylanan son projesiyle “yapay zeka sistemleri geliştirerek kullanıcı deneyimini iyileştiren ve veri güvenliğini artıran” çözümler üretmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl Horizon 2020 ile, kişiselleşen tüketici ihtiyaçlarına yönelik “akıllı ve esnek üretim” çalışmaları bünyesindeki “KYKLOS 4.0” projesine fon sağlanan Vestel’in üç projesi daha desteklenecek. Vestel, bu yıl kabul edilen DAIS (Distributed Artificial Intelligence Systems) projesiyle; 11 ülkeden 49 proje ortağıyla “dağıtık yapay zeka sistemleri geliştirerek” kullanıcı deneyimini ve veri güvenliğini artıracak çözümler için çalışacak.

Turan Erdoğan-Vestel CEO’su

“VESTEL ÜRETİM GÜCÜNÜ AR-GE’DEN ALIYOR”
Uzun yıllardır “Ar-Ge birikimi ve inovasyon kültürünü” benimseyip gereklerini yerine getirdiklerini ifade eden Vestel CEO’su Turan Erdoğan, “Vestel, üretim gücünü dünyanın farklı bölgelerindeki Ar-Ge merkezlerinde yürüttüğü çalışmalar ve 1700 kişilik Ar-Ge ekibinden alıyor. Ar-Ge vizyonumuzun merkezinde Endüstri 4.0, yapay zeka, mobilite ve bağlanabilirlik bulunuyor. Bu kapsamda ürettiğimiz projeleri dünya çapında kabul gören programların desteklemesi gurur verici.” dedi.

“İLK DESTEK: AKILLI VE ESNEK ÜRETİM PROJESİNE”
AB’den ilk fon desteğinin “akıllı ve esnek üretim” projesiyle geldiğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: “Geçen yıl ilk Horizon 2020 desteğimizi akıllı ve esnek üretim projemizle almıştık. Bu yıl ise, batarya teknolojileri ve elektrikli araç şarj istasyonu çalışmalarını içeren iki projemizle daha destek kapsamına alındık. Ayrıca bu yıl ilk kez bir ECSEL (Electronic Components and Systems for European Leadership) projesini de bünyemize katarak gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk.”

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir