Connect with us

Türkiye Gündemi

KOBİ’LERİN YALNIZCA YÜZDE 30’U SİGORTA GÜVENCESİNDE…

Sigorta sektörünün öncü firmalarından Generali Sigorta’nın verilerine göre; Türkiye’de işletmelerin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’lerin yalnızca yüzde 30’u faaliyetlerini sigortayla güvence altına alıyor.

“Mevcut finansal güçlerinin yetmemesi, sigortayı ek masraf görmeleri ve sigorta ihtiyacına ilişkin düşük farkındalık”, KOBİ’lerin faaliyetlerini sigortasız sürdürmelerinin en önemli nedenleri arasında görülüyor.

EN FAZLA SİGORTALILIK ORANI İSTANBUL, ANKARA, İZMİR, KOCAELİ VE ANTALYA’DA
Generali Sigorta Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seydi Demir, Türkiye’de 2 milyona yakın KOBİ’nin faaliyet gösterdiğini ve en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Antalya’da sigorta yapıldığını ifade etti.

Seydi Demir-Generali Sigorta Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

“SİGORTAYLA İŞLETMELER GÜVENCE ALTINA ALINACAK”
Demir, KOBİ’lerin sigortalanmayı “bir ihtiyaç” bilinciyle değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çekti: “Yüzde 75’e yakın istihdam sağlamaları ve ülke ekonomisindeki kuvvetli etkileriyle KOBİ’ler; yangın, sel, dahili su, yer kayması, enkaz kaldırma, iş durması, 3. şahıs sorumluluk, işveren sorumluluk, mali sorumluluk gibi birçok teminattan yararlanıp, işletmelerini güvence altına alabilecek.”

“İŞ SÜREKLİLİĞİNİ DE GARANTİ EDECEK”
KOBİ sigortasının “iş sürekliliği” garanti ettiğini hatırlatan Demir, “Bu durum şirketler adına gerçek bir rekabet avantajı da sağlıyor. İş yerlerini olası risklere karşı korumak isteyen KOBİ’ler, yapılarına uygun poliçeleri araştırarak maddi varlıklarını ve itibarlarını kolayca koruma altına alabilirler.” dedi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir