Connect with us

Sağlık

ABDİ İBRAHİM, COVID-19 AŞISI ÜRETECEK…

Türk ilaç sektöründe 109 yıldır faaliyet gösteren Abdi İbrahim, tüm dünyayı etkileyen Covid- 19 salgınına karşı geliştirilen aşılar için üretim ve dolum yapma izin belgesi aldı. İzinle birlikte birçok ülkede geliştirilen Covid-19 aşıları; Abdi İbrahim imzasıyla Türkiye’de de üretilecek.

Covid-19 salgınında “toplumun aşı ihtiyacına yönelik” çalıştıklarını belirten Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, dünyada devam eden aşı çalışmalarını yakından takip ederek, salgını önleyecek aşı alternatiflerinin; Türkiye’nin “yerli ve milli” ilaç şirketi Abdi İbrahim tesislerinde üretim izni için Sağlık Bakanlığı’na başvurduklarını dile getirdi.

Nezih Barut-Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı

“İNAKTİF VE mRNA BAZLI AŞILAR ÜRETİLECEK”
“mRNA bazlı aşılar” ile “inaktif aşılar” için üretim ve dolum yapma onayı aldıklarını ifade eden Barut, ‘‘Sağlık Bakanlığı’ndan aralık Ayında, BioNTech ve Moderna’nın ürettiği mRNA bazlı biyoteknolojik aşılar yanında, Rusya ve Çin’de üretilen inaktif aşıların AbdiBio’da üretim ve dolumu için izin belgesini aldık. Aşı üretim ve dolumu için hem altyapınızın hem de kalite sistemlerinizin yüksek düzeyde olması gerekiyor. Bakanlığın yapmış olduğu denetimler sonucu verilen izinle, AbdiBio tesisimiz ve aşı üretim konusunda yeterliliğimiz bir kez daha tescillenmiş oldu.” dedi.

“AMACIMIZ, TÜRKİYE’Yİ ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GETİRMEK”
Biyoteknolojiyi “ilaç sektörünün geleceği” şeklinde nitelendirdiklerinin altını çizen Barut, şunları söyledi: “Biyoteknolojiye kayda değer yatırımlar yaptık. 2018 yılında tamamladığımız biyoteknolojik ilaç üretim tesisimiz AbdiBio atmış olduğunuz en önemli adımdır. Aşı üretimi de dahil olmak üzere biyoteknoloji alanına yaptığımız tüm yatırımlarımızın amacı; ülkemizi biyoteknolojik ilaçların üretiminde bir üretim üssü haline getirmek ve bu stratejik alanda Türkiye’yi söz sahibi ülkelerden birisi yapmaktır.”

“DAHA FAZLA AŞI ÜRETİMİ İÇİN HAZIRIZ”
Barut, Abdi İbrahim’in şu anda “20 milyon aşıyı üretebilecek kapasitede” olduğunu belirtti: “Covid-19 aşısının daha fazla miktarda üretimi için ek yatırım yapılması gerekirse, bunu da kısa süre içinde yapmaya hazırız.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir