Connect with us

Türkiye Gündemi

BANA İCAT ÇIKAR!

Semra &Enver Yücel (SEY) Vakfı’nın bu yıl ilkini organize ettiği “genç girişimciler yarışması” başlıyor. “Proje” ve “yeni fikirler” üreten lise öğrencilerini bekleyen yarışmaya katılmak isteyenler, 1 Mart’a kadar başvurabilecek.

Türkiye genelinde tüm lise öğrencilerinin başvurabileceği “genç girişimciler” yarışmasında öğrenciler, eğitim ve çevre ana başlıkları altındaki kategorilerde yarışmaya katılacak.

“BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KALKINMA AMAÇLARINA UYGUN” PROJELER BEKLENİYOR
Yarışmaya dahil olacak projelerin “Birleşmiş Milletler Kalkınma Amaçları’na” uyması gerekiyor. Bu kritere uygun şekilde öğrencilerden eğitim alanında; nitelikli eğitim, eğitimde eşitsizliklerin giderilmesine yönelik yenilikçi fikirler, eğitim teknolojileri, yenilikçi eğitim uygulamaları ve oyunlaştırma, çevre alanında ise; iklim, canlılar, su döngüsü, akıllı tarım, yeşil teknolojiler, yenilenebilir ve temiz enerji, akıllı ulaşım, sürdürülebilir toplum ve şehirler, kaliteli yaşam ve açlık-yoksulluk başlıklarında projeler üretecek.

BİRİNCİYE YÜZDE YÜZ BURS…
Yarışmanın sonuçları; 9 Nisan 2021 tarihinde açıklanacak. Birinciye; Bahçeşehir Üniversitesi’nde %100 burslu lisans eğitimi, ikinciye; Bahçeşehir Üniversitesi’nde %75 burslu lisans eğitimi, üçüncüye ise; projenin içeriğine göre “sektöründe lider” firmalarda staj programı verilecek.

Begüm Yücel-SEY Vakfı Başkan Vekili

“BİR FİKİR DÜNYAYI DEĞİŞTİREBİLİR”
“Bir fikir dünyayı değiştirebilir. Lise öğrencileri gelsinler ve başımıza icat çıkartsınlar.” diyen SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel, lise öğrencilerinin “icatlarını” beklediklerini dile getirdi:  “Genç girişimciler yarışması ile birlikte yepyeni yeteneklerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz çünkü bu yarışmanın sınırları yok; tamamen öğrencilerin hayal gücüne, inancına, azmine bağlı. Fikri ve projesi olan tüm lise öğrencilerimizi bu yarışmaya davet ediyoruz. Bu sayede yeni ufukların açılacağına, kendilerine yeni bir gelecek inşa edeceklerine inanıyoruz.”

Yarışmaya katılmak isteyen lise öğrencileri; https://seyvakfi.org/ adresinden başvurabilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir