Connect with us

Startuplar & Girişimcilik

DÜNYANIN İLK KURŞUNSUZ RADYASYON KORUMA KALKANI…

Teknopark İstanbul firmalarından Turing Kimya, bor minerallerinden dünyanın ilk kurşunsuz radyasyon koruma kalkanı Anti-rad’ı üretti. Ürünün tıptan telefonlara, nükleer santrallerden uçaklara kadar pek çok alanda kullanıma girebileceği belirtiliyor.

 

Turing Kimya’nın Teknopark İstanbul’da geliştirdiği dünyanın ilk kurşunsuz radyasyon koruma kalkanı Anti-rad, özellikle tıpta kullanılan ve tehlike saçan kurşun levhaların yerini alacak. Ayrıca Türkiye’nin kurşun ithalatına yılda 40 milyon dolar harcamasının önüne geçecek.

SAĞLIKLI VE KURŞUNDAN HAYLİ AVANTAJLI
Sağlıklı, hafif, az maliyetli ve en önemlisi kurşundan bir hayli avantajlı olan yerli ürün; Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Radyasyon Geçirgenlik Belgesi’ne sahip. Tıbbın yanı sıra nükleer santral, uçak ve telefon teknolojilerinde fonksiyon görebilecek.

5G’NİN OLUŞTURACAĞI RADYASYONDAN KORUYACAK
Turing Kimya kurucularından Tamer Çiçekçi, bor bazlı Anti-rad’ın 5G teknolojisi ile iletişim sektöründe büyük bir pazara hitap edeceğini söyledi: “Bor bazlı malzeme, 5G’nin oluşturacağı radyasyondan korunmada, önemli bir rol üstlenecek. Türkiye, nükleer enerjiye karşı korunmada büyük bir stratejik güce sahip olacak. Anti-rad’ı Türkiye markası yapmak ilk hedefimiz.”

Tamer Çiçekçi-Turing Kimya kurucularından

GLOBAL PATENT BAŞVURUSU MAYIS 2020’DE YAPILDI
Türkiye’deki radyasyonla ilgili tüm devlet kurumlarıyla temas halinde olduklarını belirten Çiçekçi, “Anti-rad’ı dünya pazarına taşımak için ölçeklendirme çalışmaları yapıyoruz. Global patent başvurumuzu 2020’nin mayıs ayında yaptık. Buluşumuzu dünyaya tanıtıp, standart bir ürün olarak kullanılmasını sağlayacağız. Eş zamanlı olarak, üretim ve satışını da global pazara çıkarmayı planlıyoruz. Yurt dışında sanayideki özel sektör temsilcileri ile görüşüyoruz.” dedi.

RADYOAKTİF IŞINLARA KARŞI KORUMA SAĞLAYAN ÜRÜNLER…
Teknopark İstanbul’da radyoaktiviteye ilişkin çalışmalara yoğunlaşan Turing Kimya’nın X ve gama gibi farklı frekanstaki ışınlar için geliştirdiği malzemeler; cep telefonlarında, duvar boyalarında, uçak kabinlerinde, tekstil dokularında kullanılıyor ve iyonlaştırıcı olmayan radyoaktif ışınlara karşı koruma sağlıyor.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir