Connect with us

Türkiye Gündemi

ZORLU TEKSTİL VE DİSNEY’DEN DEV ANLAŞMA

Türkiye’nin öncü tekstil firmalarından Zorlu Tekstil; Avrupa, BDT ülkeleri, Rusya ve Türkiye’deki üretim, satış ve pazarlama hakkı için Disney’le anlaşmaya vardı. 

Zorlu Tekstil ve Disney anlaşma gereği; “Marvel” ve “Lucas” gibi karakterlere ait lisanslı ev tekstili ürünlerinin tümünün üretim, satış ve pazarlamasını Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, Rusya ve Güney Afrika dahil birçok ülkede birlikte gerçekleştirecek. Bu anlaşmayla birlikte Zorlu; bölgedeki lisansör sayısını üçe indiren Disney’in anlaşmalı üç firmasından biri haline geldi.

Fatih Dereköylü-Zorluteks İcra Kurulu Üyesi

“İHRACAT ALANIMIZ GENİŞLİYOR”
İhracat alanlarının “genişlediğini” ifade eden Zorluteks İcra Kurulu Üyesi Fatih Dereköylü; “Disney ile uzun yıllara dayanan köklü bir iş ortaklığımız var. Daha önce Türkiye-Mena-CIS ve CEE gibi bölgelerle sınırlı şekilde satış hakkımız bulunuyordu. Yeni anlaşmayla başta Avrupa olmak üzere 19 bölgeyi kapsayan 80’i aşkın ülkede Disney’in üretim, satış ve pazarlamasını yapacağız. Anlaşmayı yapar yapmaz ekiplerimiz çalışmaya başlayarak farklı ülkelerdeki müşterilerimizle temasa geçmeye başladı.” dedi.

“ÜLKEMİZİN TEKSTİL İHRACATINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Dereköylü; Zorlu Tekstil ve Disney iş birliğinin her iki şirkete faydalarının yanı sıra; Türkiye’nin tekstil ihracatına da “katkı sağlayacağını” belirtti.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir