Connect with us

Araştırma ve Raporlar

BİLGİSAYAR İTHALATI YÜZDE 77,1 ARTTI

2020 yılının ilk on ayında bilgisayar ithalatı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 77,1 artarak, 1 milyar dolar sınırına ulaştı. Elektronik eşya taşımacılık hizmeti veren ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma uygulamalarının ithalat artışını etkilediğini belirtti.

Covid-19 salgınında bilgisayar ithalatı; geçen senenin iki katına yaklaştı. Elektronik eşya taşımacılığı da yapan ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, bilgisayar taşıma oranlarında yüzde 60 civarında artış yaşandığını kaydetti.

Korkut Koray Yalça-ISD Logistics CEO’su

İTHALAT 1 MİLYON SINIRINA YAKLAŞTI
Yalça, geçtiğimiz sene aynı zaman aralığında bilgisayar ithalatının 533,6 milyon dolar olduğunu dile getirdi: “Bu yıl söz konusu ithalat yaklaşık iki kat artarak 945,1 milyon dolara ulaştı. Şirketimizin de teknolojik ürün ithalatı taşımaları, yüzde 60 oranında fazlalaştı.”

“ARTIŞIN NEDENİ; UZAKTAN EĞİTİM VE EVDEN ÇALIŞMA”
Ocak-Ekim döneminde tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayar ithalatının yüzde 77,1 arttığını söyleyen Yalça, “Uzaktan çalışma ve eğitim uygulamaları bu artışın en önemli nedeni.” dedi. Bilgisayara ve yeni teknolojilere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yalça, bilgisayar ithalatına ilişkin TÜİK verilerini paylaştı.

EN ÇOK İTHALAT OKULLARIN AÇILDIĞI DÖNEMDE
Covid-19 önlemlerinin sıkılaştığı Nisan ayından itibaren bilgisayar ithalatındaki yükselişe dikkat çeken Yalça, en çok aylık ithalatın, okulların açıldığı Eylül ve Ekim aylarında gerçekleştiğini ifade etti. Nisan’da 105,4 milyon dolar, Haziran’da 104 milyon dolar ve Ağustos’ta 101 milyon doları bulan ithalat rakamı, okulların açıldığı Eylül ayında 131 milyon doları, Ekim’de 155,2 milyon doları aştı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir