Connect with us

Araştırma ve Raporlar

HER AN URL LİNKİYLE AVLANABİLİRSİNİZ!

Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun; çoğu tanınmış markaların adlarıyla günde 18 bini aşkın sahte web sitesi kurulduğunu, 2020’nin ilk yarısında kimlik avı ve dolandırıcılık amacıyla 1,7 milyon site oluşturulduğunu belirtti.

 

Bilinen ve tercih edilen markaların isimleriyle taklit web siteleri kuran hackerler, kurbanlarını tuzağa düşürmek için genellikle e-postayı kullanıyor. 2020 yılında liste başında Microsoft, Apple ve PayPal’in yer aldığı dünyaca bilinen10 marka adına 44 bin sahte web sitesi oluşturulduğu ve bilgisi tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Gürsel Tursun-Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü 

KİMLİK AVI SALDIRISINDAN KORUNMANIN YOLU
Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, tanınmış markaların adıyla oluşturulan sitelerin inandırıcı ve gerçekçi gelebildiğinin altını çiziyor. Güvensiz ve alakasız duran mail içeriklerine karşı temkinli yaklaşılmasını tavsiye eden Tursun; e-posta yoluyla gerçekleşen kimlik avı saldırılarından korunmak için kesinlikle URL linklerine tıklanmaması gerektiğini vurguluyor. Tursun, web sitesi sahteciliğiyle etkin mücadelenin ancak şirketlerin kararlılıkla konunun üzerine gitmeleri ve yaptırımlar uygulanmasıyla mümkün olabileceğini belirtiyor.

 

 

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir