Connect with us

Finans & Ekonomi

AKBANK CEBE POS’LA POS CİHAZLARI ARTIK CEPTE…

Akbank’ın yeni POS uygulaması Cebe POS’la 250 TL üzeri temassız işlemler de şifre girilerek yapılabilecek. İş yerleri, Android mobil cihazlarına indirecekleri uygulamayla artık fiziki POS cihazlarına ihtiyaç duymadan anında ödeme alabilecek. Cebe POS ayrıca Türkiye’de QR ödeme alabilen ilk ve tek mobil POS uygulaması. Visa’nın PIN destekli Tap To Phone teknolojisi, KOBİ’lere herhangi bir ek donanım gerektirmiyor.

 

Ödeme sistemlerindeki dijital dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü açıklayan Akbank Strateji Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, kısa süre önce hayata geçen “cebe inen kredi kartı” uygulamasının ardından kendilerini çok heyecanlandıran yeni bir yeniliğe imza attıklarını söyledi: “Akbank POS cihazları artık cebe iniyor. Üstelik 250 TL üzeri temassız ödemeler de Türkiye’de ilk kez ‘Cebe POS’ ile akıllı cihazlardan alınabilir hale geliyor.”

Burcu Civelek Yüce-Akbank Strateji Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı

“UYGULAMA, BAŞVURU ONAYLANIR ONAYLANMAZ KULLANILABİLECEK”
Akbank Cebe POS’la sektörde PIN destekli ‘Tap to Phone’ teknolojisini Visa ve Provision iş birlikleriyle pratiğe dönüştüren ilk banka olduklarını belirten Yüce, “Bu sayede Android tabanlı telefon veya tablet ekranına PIN tuşlayarak kartlı ödeme işlemi gerçekleştirilebilecek. Bu yeniliğin arkasına her zaman olduğu gibi müşteri deneyimi ve teknolojik altyapımızı koyduk. Visa iş ortaklığında baştan sona dijital bir deneyim olarak tasarladığımız bu süreçte iş yerleri dijital platformlarımız üzerinden yaptıkları başvuruları onaylanır onaylanmaz Cebe POS uygulamasını anında kullanmaya başlayabilecekler.” dedi.

“CEBE POS; TÜRKİYE’DE QR İLE ÖDEME ALABİLEN İLK VE TEK MOBİL POS UYGULAMASI”
Yüce, üye iş yerlerinin Cebe POS uygulamasıyla hem temassız hem de QR ile ödeme alabileceklerini belirtti: “Türkiye’de Akbank ve diğer tüm bankacılık uygulamaları aracılığıyla QR ödeme alabilen ilk ve tek mobil POS uygulamasıyız. Bu sayede temassız özellikli kartı veya telefonu olmayan müşterilerimiz de QR ile ödeme yapabilecekler. İş yerlerimiz, sağladığımız bu dijital ürün ile ödemeleri hızlı ve güvenli bir şekilde almaya başlayabilecekler. POS cihazlarımızda KOBİ iş yerleri ile başladığımız bu dijital dönüşümün yakın zamanda mağaza içi yansımalarını da görecek olmak bizleri ayrıca heyecanlandırıyor. Lansman ve sonrasındaki yaygınlaşma süresince işyerlerine özel ayrıcalıklı kampanyalarımız da olacak.”

Merve Tezel-Visa Türkiye Genel Müdürü

“PIN DESTEKLİ TAP TO PHONE TEKNOLOJİMİZ, KOBİ’LERE EK DONANIM GEREKTİRMİYOR”
Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel ise konuya ilişkin şunları dile getirdi: “Pandemi döneminde milyonlarca bireyin, mekân ve platformdan bağımsız olarak alışveriş yaptıkları her yerde kartlarıyla ödeme yapmanın rahatlığını talep ettiğini gördük. Özellikle temassız ödemelerin benimsenmesinde normalde yıllar sürecek büyük bir dönüşüm bir kaç ay içinde gerçekleşti. Visa’nın PIN destekli Tap To Phone teknolojisiyle, KOBİ’lere herhangi bir ek donanım gerekmeksizin, ödeme kabulünde akıllı telefonlarını kullanabilmelerini sağlıyoruz. Düşük maliyetli, kurulumu kolay ve aynı zamanda Visa güvenlik standartlarını sağlayan bu teknoloji ile işyerleri kartlı temassız ödemeleri kolaylıkla kabul edebilir hale geliyor. Tüketiciler ise temassız kartlarını veya telefonlarını işyerinin akıllı telefonuna okutarak saniyeler içinde ödemelerini güvenle yapabiliyor.

“CEBE POS UYGULAMASI, TÜM TEMASSIZ VISA KARTLARINI KABUL EDEBİLECEK”
Visa’nın PIN destekli Tap to Phone teknolojisini kullanan Akbank’ın Cebe POS çözümü de aynı geleneksel POS cihazlarında olduğu gibi tüm temassız özellikli Visa kartlarını kabul edebilecek. İşletmelerin tek yapmaları gereken, Akbank’ın ilgili uygulamasını Android tabanlı cep telefonlarına indirmek. KOBİ’lerin temassız ödeme kabul altyapısını yaygınlaştıracak olan bu yeniliğin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

https://www.akbank.com/tr-tr/hizmetler/Sayfalar/akbank-cebe-pos.aspx

Bizi Paylaşın
Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Hüseyin Çakmak

    25 Aralık 2020 at 17:05

    Bu uygulamayı vergiye tabi olanlar mı kullanabılıyor yoksa her hangi Bı seyyar satıcıda kullanabılır mı

    • sefik_admin

      25 Aralık 2020 at 22:22

      Pos cihazlarını eğer basit usülde vergiye tabiyseniz kullanabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir