Connect with us

Finans & Ekonomi

YİNE KUSURLU YAPILAR VE İHMAL ÖLDÜRDÜ…

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, 6.6 büyüklüğündeki İzmir-Seferihisar depremi sonrasında yayınladığı mesajda, “Deprem, içinde bulunduğumuz andan yarınlarımıza uzanan çok ciddi bir tehdittir. Ancak deprem değil, kusurlu yapılar ve ihmal öldürür.” dedi.

30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14.51’de Ege Denizi’nde meydana gelen İzmir’in Seferihisar ilçesinin 17.26 kilometre açığı merkezli AFAD verileriyle 6.6 büyüklüğündeki depremde şu ana kadarki resmi açıklamalara göre 25 kişi hayatını kaybederken, 831 kişi yaralandı.

GÖZLER YİNE YÖNETİCİLERE VE MÜTEAHHİTLERE ÇEVRİLDİ…
Her büyük ölçekli depremden sonraki gibi gözler yine binaların sağlamlığı açısından müteahhitlere; bir türlü arzulanan ivmenin yakalanamadığı kentsel dönüşüm açısından da yerel yönetimler ile hükümete çevrildi. Resmi açıklamaların çoğu kurtarma faaliyetlerine ve yaraların sarılmasına dönüktü. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün’ün depremin ardından yayınladığı mesajın içeriği olayın kendilerine bakan yönünü özetliyordu.

Mithat Yenigün-Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı

“YARINLARIMIZA UZANAN ÇOK CİDDİ BİR TEHDİT”
“Ege’de meydana gelen ve başta İzmir olmak üzere birçok ilimizde hissedilen deprem ve çöken binaların görüntüleri hepimizi derinden sarsmıştır. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” diyen Yenigün, ardından şunları dile getirdi: “Toplumsal belleğimizde büyük kayıplar ve derin acılarla yer alan deprem, içinde bulunduğumuz andan yarınlarımıza uzanan çok ciddi bir tehdittir. Ancak deprem değil, kusurlu yapılar ve ihmal öldürür.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir