Yüzlerce kampanyayı analiz eden Twitter, markalar için 7 strateji belirledi: “Dinleyerek liderlik”; “amaç ile liderlik”; “örnek olmak”; “yeni bir şeyle liderlik”; “bağlantı kurarak liderlik”; “çeviklikle liderlik” ve “pozitiflik ile liderlik”.
Sosyal medya mecralarının tanıtım ve pazarlamadaki önemi her geçen gün artıyor. Markalar, bunları daha etkin kullanmanın yollarını arıyor. O mecraların en etkililerinden Twitter, marka sahibi şirketlerin hedef kitleye nasıl ulaşılabileceğine dair araştırmalar yapıyor.
Twitter’ın hazırladığı “Conversation Book-İletişim Kitabı” adlı dokümanda bu konuda yol haritaları öneriliyor. Çok sayıda kampanyanın incelendiği son Twitter araştırmasında 7 strateji belirlendi.

1- DİNLEYEREK LİDERLİK EDİN: Sohbete öncülük eden markaların müşterilerinden aldıkları tavsiyeleri dinleyen markalar olduğunu görüyoruz. Müşteriler, markalarının güvenilir, iletişim kurulabilir olmasını ve kriz sırasında iletişimi desteklemelerini istiyor.
2- AMAÇ İLE LİDERLİK EDİN: İnsanlar markalarının amaca yönelik olmasını istiyorlar. Bu artık bir seçenek değil zorunluluk. Twitter kullanıcıları, markaların dünya üzerindeki kendi olumsuz etkilerini azaltmak için nasıl harekete geçtiklerini göstermelerinin önemli olduğunu söylüyor. İnsanlar, markalardan amaca yönelik kampanyalarla liderlik etmelerini bekliyorlar. Twitter’da, markaların amaçlarını netleştirmelerine yardımcı üç anahtar noktadan oluşan bir yapı var: “Amaç, İnsanlar ve Taahhüt”.
3- ÖRNEK OLMAK: Açıklık ve şeffaflık son derece önemli. Pek çok insanın belirsizlik zamanlarında şeffaflığın yanı sıra cevaplar ve tavsiye aradıklarını belirledik.İnsanların belirsizlikle başa çıkmalarına ve sakin kalmalarına yardımcı olacak faydalı bilgiler sağlayın. Müşterilerin, gündeme getirdiği sorunları ele alan bütün girişimlerinizi yayınlayın. Tutamayacağınız sözler vermeyin, talihsizliği bir pazarlama fırsatı olarak görmeyin, hüsrana uğramış müşterilerle etkileşimi göz ardı etmeyin.
4- YENİ BİR ŞEYLE LİDERLİK ETMEK: Kriz sırasında birçok lansman planı ertelendi, geriye çekildi ya da durduruldu. Sıkıntılı bir dönemde pazar payını korumak özellikle önemlidir. İletişim liderlerinin en iyi beş uygulamasını takip etmeniz şartıyla, kriz sırasında yeni markaları tanıtmak, mesajlar vermek ve yeni ürünleri başarılı bir şekilde piyasaya sürmek hala mümkündür.
5- BAĞLANTI KURARAK LİDERLİK: Sosyal mesafe, gerçek dünyada birbirimizden ayrı durmayı gerektirirken; teknoloji, sanal dünyada bizi bir araya getirmeye yardımcı oluyor. Twitter, bu süreç için çok önemli bir konumda. Canlı etkinlikler sanal ortama taşınıyor. Sanal etkinliklerle daha olumlu bir ilişki kurulduğu belirtiliyor.
6- ÇEVİKLİKLE LİDERLİK ETMEK: İçerik stratejinizi geliştirmek gerçekten çok önemli. Eski niteliklerinizi yeni niteliklere dönüştürün. İçeriğinizi uyarlamanın kreatif yollarını düşünün. Böylelikle zor zamanlarda, kaynakların kullanımını optimize edin.
7- POZİTİFLİK İLE LİDERLİK: İnsanlar olumlu sohbetleri artıracak markalar arıyor. Plarformdaki insanların üçte ikisinden fazlası; pozitif hikayeler, negatif bulutların arasındaki parlak alanlar ve dünyada olup bitenlerin peşinde. Pozitif hikayeler paylaşmak hiç bu kadar önemli olmamıştı.