Connect with us

Finans & Ekonomi

TÜRK TRAKTÖR, HIZLA FAZ IIIB VE FAZ IV STANDARTLARINA HAZIRLANIYOR

Faz V emisyon standartlarındaki yerli üretim motorlara sahip traktörlerini Ağustos 2020’den bu yana Avrupa’ya ihraç eden Türk Traktör, 2021’de kademeyle Türkiye’de yürürlüğe girecek Faz IIIB ve Faz IV emisyon standartlarına geçiş hazırlıklarını hızla sürdürüyor.

 

Çevre, enerji ve iklim değişikliğiyle mücadele odaklı iyileştirme anlayışıyla şimdiye dek 500 bini aşkın motor üreten ve 130’u aşkın ülkeye ihracat yapan Türk Traktör, yürüttüğü 5 Faz IIIB projesini de tamamladı; 3 Faz IV projesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor.

Faz IIIB ve Faz IV motorlarıyla tarımsal verimlilik artışı ve çevrenin korunmasına destek vermeyi amaçlayan ve alanında Avrupa’nın en büyük üreticileri arasında yer alan firma, projelerin onay sürecini düzenleme 2021’de yürürlüğe girmeden önce bitirecek.

Aykut Özüner-Türk Traktör Genel Müdürü

“FAZ IIIB VE FAZ IV, AVRUPA VE KUZEY AMERİKA’DA 2014’TEN BERİ KULLANIMDA”
“Bir traktörün tüm fonksiyonlarını sağlıklı şekilde yerine getirmesi için motorunun performansı ve verimliliği çok önemlidir. Motorun gerekli gücü üretirken kullandığı teknoloji seviyesi, yakıt tüketimi, sağladığı tork ve zor koşullara verdiği tepki çiftçilerimizin en çok önem verdiği konular.” diyen Türk Traktör Genel Müdürü Aykut Özüner, Faz IIIB ve Faz IV emisyon seviyeli ürünlerin Avrupa ve Kuzey Amerika’da 2014 yılından bu biri kullanıldığını belirtti.

“COMMON RAIL TEKNOLOJİSİYLE TRAKTÖRLER DAHA VERİMLİ ÇALIŞACAK”
Yeni faz standartlarına uyum sağlayan motorlarda daha teknolojik elektronik yakıt kontrol sistemine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Özüner, şunları söyledi: “Common Rail teknolojisi olarak da bilinen bu sistemle traktörlerin daha verimli çalışması sağlanırken; üretilen daha fazla tork ve güçle de çiftçilerin memnuniyeti artıyor. Ancak tüm bunlardan daha önemli olan nokta, bu emisyon seviyesine sahip motorlar çevre sağlığı ile çevrenin korunmasına büyük bir katkı sağlıyor.”

 

“DAHA ÇEVRECİ TRAKTÖRLERLE DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ”
Özüner, Türkiye’de ilgili emisyon standartlarına geçilmesinin ardından tesislerinde Faz IIIB ve Faz IV motor üretiminin ağırlık kazanacağını kaydetti: “Buna ek olarak; motorlarımızın Türkiye pazarındaki faz geçişlerine uygun şekilde kademeli olarak tüm ürünlerimizin faz geçişlerini de sağlayacağız. Aynı zamanda, Türkiye traktör parkının neredeyse yarısını oluşturan 25 yaş ve üstü araçların daha çevreci traktörler ile değişimine öncülük etmiş olacağız.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir