Connect with us

Finans & Ekonomi

AKBANK’TAN TÜRK EKONOMİSİNE 700 MİLYON DOLARLIK KAYNAK…

Akbank, bir yıl vade ve “Libor+%2,50 ve Euribor+%2,25” maliyetle yenilediği sendikasyon kredisiyle Türkiye ekonomisine yaklaşık 700 milyon Dolar kaynak sağladı. İşleme 19 ülkeden 34 banka katıldı.

 

“Covid-19 salgınının “finans piyasaları ile ekonomileri” olumsuz etkilemeye devam ettiğinin ve bu sebeple “likiditeye ve döviz kaynağına” erişimin zorlaştığının altını çizen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Türkiye ekonomisine 72 yıldır kesintisiz destek veren bankamız bugün de desteğini aynı şekilde sürdürmektedir.” dedi.

“GEÇENKİNDE YER ALMAYAN 9 BANKA BU İŞLEME KATILDI”
Böylesine zorlu bir ortamda sendikasyonu bir kez daha başarıyla yenilediklerini belirten Binbaşgil, son işlem hakkında şu bilgileri verdi: “19 ülkeden 34 bankanın katılımıyla yaklaşık 700 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladık. Geçtiğimiz yılın işleminde yer almayan Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Asya’dan 9 yeni banka da bu işleme katıldı. Gerçekleştirdiğimiz bu işlem, Türk bankacılık sektörünün yılın 2. yarısındaki sendikasyonları için referans oluşturacak bir sendikasyondur. Bu anlamda, Akbank sendikasyon piyasasını tekrar açan banka olmuştur.”

Hakan Binbaşgil-Akbank Genel Müdürü

“SENDİKASYON KREDİLERİNE AKORDİYON ÖZELLİĞİ EKLEDİK”
Binbaşgil, sendikasyon kredilerine “akordiyon” özelliği ekleyerek “süre kısıtlaması yüzünden kredi süreçlerini henüz tamamlayamayan bankaların da işleme katılmalarına fırsat tanıdıklarını” söyledi: “Bu esneklik sayesinde, imzaladığımız tutarın üzerine kredi çekiliş tarihine kadar gelecek katılımlar da eklenecek ve sendikasyonumuzun nihai tutarı önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Bu zorlu dönemde yatırımcıların sendikasyon kredimize gösterdikleri ilgi Akbank’a ve ülkemizin bankacılık sektörüne duyulan güvenin bir sonucudur.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir