Connect with us

Finans & Ekonomi

SİBER GÜVENLİKTE KADIN İSTİHDAMINI ARTIRACAK PROJE…

Geleceğin meslekleri arasında gösterilen “siber güvenlik uzmanlığı” kariyeri yapmak isteyen kadınları sektöre kazandırmak amacıyla Cisco tarafından “Siber Güvenliğe Katılım” programı düzenlendi. 14-18 Eylül tarihleri arasında online gerçekleşen eğitime, yüzde 60’ı kadın 2600 kişi katıldı.

 

Binyaprak, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Habitat ve Cisco Networking Akademi (NetAcad) iş birliği ve Cisco çözüm ortaklarının katkılarıyla hazırlanan “Siber Güvenliğe Katılım” programında 5 gün boyunca günde 2,5 saat eğitim verildi.

32 PANELİST VE 8 MODERATÖR KATKI SAĞLADI
32 panelist ve 8 moderatörün katkı sağladığı programda siber güvenliğe giriş konusunun yanı sıra, katılımcılara kariyer yolculukları için ilham kaynağı olabilecek liderlerin konuşmaları da aktarıldı. Netaş, Mastercard, Unilever gibi firmalar, siber güvenliğin önemini ve potansiyelini değerlendirdi. Siber güvenlikte etik konuları farklı sektörlerde siber güvenlik uygulamaları uzmanların gözüyle anlatıldı. Bin Yaprak’ın YouTube yayını günde ortalama 650 kez izlenirken sadece Webex etkinliğine ise 876 kişi katıldı.

SİBER GÜVENLİKTE KADIN İSTİHDAMI
Cisco’nun “sektörün ihtiyaç duyduğu yeterlilikte profesyoneller yetiştirilmesine destek olmak” amacıyla hayata geçirdiği “Siber Güvenliğe Katılım” programının ana amaçlarından biri de siber güvenlikte kadın istihdamını artırmak ve sektör hakkında farkındalık oluşturmak.

2600 KATILIMCININ YÜZDE 60’I KADIN
Asıl hedef kitlesi 17-25 yaş arasındaki kadınlar olan eğitim programına farklı yaş gruplarından yüzde 50’si üniversite öğrencisi 2600 kadın ve erkek katıldı. Hukuktan ekonomiye, tıptan bilgisayar mühendisliğine kadar farklı alanlarda okuyan katılımcıların yaklaşık yüzde 60’ı kadın. Programa dahil olanların yüzde 65’i ise kendini geliştirmek için etkinlikte yer aldığını belirtti. “Siber Güvenliğe Katılım” eğitiminde yüksek başarı gösteren 20 katılımcı ileri eğitimlere ve sertifikasyon programlarına kabul edilecek.

Didem Duru-Cisco Türkiye Genel Müdürü

“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DEVAM EDECEĞİZ”
Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, Türkiye’nin geleceğine yönelik hazırlanan sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyledi. Teknolojide kadın istihdamını teşvik etmek ve siber güvenlik alanında farkındalık meydana getirmek amacıyla hazırladıkları projenin sektördeki kadın istihdamına ve siber güvenlik konularına ışık tuttuğunu belirten Duru, “Sorumluluk projeleri ile ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Cisco, 1984 yılından bu yana “erişim ve yönlendirme teknolojileriyle internetin çalışmasını sağlayan ve buna ilaveten collaboration, veri merkezi ve siber güvenlik teknolojileri alanında da ürün ve çözümler geliştiren” bir teknoloji şirketi.

 

2021’DE 6 TRİLYON DOLAR HASARA SEBEP OLACAK
Teknolojinin ilerlemesi ve Covid-19 salgını sonrası internet kullanımının hayatın her alanında öncelikli hale gelmesiyle 2021 yılından itibaren global çapta siber saldırıların yol açacağı hasarın 6 trilyon doları bulacağı öngörülüyor.

STEM BÖLÜMLERİNDEKİ KIZ ÖĞRENCİ ORANI YÜZDE 37
Saldırı tehdidinin çoğalması siber güvenlik uzmanlarına duyulan ihtiyacı da artıracak. Türkiye’de üniversitelerin STEM (fen matematik, mühendislik, bilim) bölümlerinde okuyan kız öğrencilerin oranı yüzde 37 civarında. Bu alanda kariyerine devam edenlerin oranı yüzde 10’a geriledi.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir