Connect with us

Finans & Ekonomi

VODAFONE DİJİTAL TARIM İSTASYONU’YLA VERİM VE KALİTE KAYBINA SON…

Uluslararası iyi tarım ve güvenli gıda sertifikaları sahibi Erüst Tarım, Vodafone Business Dijital Tarım İstasyonu Çözümü sayesinde “üretimde iklim değişikliğinden kaynaklanan verim ve kalite kaybını” engelliyor. İstasyonun sağladığı erken uyarılar, henüz iklim değişikliği gerçekleşmeden üreticiyi bilgilendiriyor ve “don, aşırı yağış, hastalık ve bitki zararlıları gibi risklere karşı önlem almasına” yardımcı oluyor.

 

Türkiye’nin önde gelen sebze ve meyve üreticilerinden “uluslararası iyi tarım ve güvenli gıda sertifikalı” Erüst Tarım, Vodafone Business’le iş birliği yaptı. Mini sebzeler, yenilebilir çiçekler, mikro filizler ve taze baharat ürünleriyle bilinen Erüst Tarım, Vodafone Business Dijital Tarım Çözümü’yle “tarla ve seralarda iklim değişikliği yüzünden yaşanan verim ve kalite kaybının” önüne geçti. Doğru ilaçlama, gübreleme ve sulamayla ürün ve çevre sağlığı korurken ve “enerji ve su gibi girdi maliyetleri” azalttı.

KAYNAK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Tarlalara ve seralara konumlandırılan Dijital Tarım İstasyonu, “toprağın nemini, kalitesini ve hava durumunu” anlık takip ediyor ve üreticiyi “haşere ve doğal afet gibi konularda” 4 gün öncesine kadar uyarıyor. Çiftçiler ve firmalar, istasyon aracılığıyla tarlaların durumundan, “toprağın nemi ve ihtiyaçları” ile diğer ilgili bilgilerden doğruda haberdar olabiliyor. Böylelikle mahsullerin olası risklere karşı korunması için önlem alınabiliyor.

GEREKSİZ İLAÇ KULLANIMI ENGELLENİYOR
Sistemin gönderdiği uyarıların yardımıyla gereksiz ilaçlamadan kaçınılabiliyor. Doğru zamanda ilaçlamayla kimyasal kullanımı azalıyor ve daha sağlıklı ürünler yetişiyor. Dijital Tarım İstasyonu, sulama uyarısıyla da su ve elektriğin boşa harcanmasını; enerji israfını engelliyor.

Meltem Bakiler Şahin-Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı

“VERİMLİ VE SAĞLIKLI ÜRÜNLERİN GELİŞMESİNE DESTEK VERİYORUZ”
Dijitalleşme yatırımlarıyla tarım sektöründe verimli ve sağlıklı ürünlerin gelişmesine destek vermeyi hedeflediklerini ifade eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Meltem Bakiler Şahin, “Dijital dönüşümle birlikte tarımda verimliliği artırmak, israfı azaltmak, daha sağlıklı gıdalar üretmek ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak kolaylaşacak. Vodafone Business olarak geliştirdiğimiz ürün ve hizmetler, toplumun yaşam kalitesini artırmaya, hayatı kolaylaştırmaya ve dijital ekonomi çağına tam entegrasyona odaklanıyor.” dedi.

“ÜRETİM VE KALİTEDE YÜZDE 25 ARTIŞ, GİRDİ MALİYETLERİNDE YÜZDE 50 TASARRUF”
Şahin, Dijital Tarım İstasyonu gibi tarımsal IoT çözümleriyle çiftçilere ve sektördeki firmalara “üretimde ve kalitede en az yüzde 25 artış, girdi maliyetlerinde de yüzde 50’ye kadar tasarruf imkanı” sunduklarını söyledi: “Bu çözümlerle, tarımdaki maliyeti yüksek girdilerin kullanımı kontrol altına alınıyor. Üreticinin gübre, ilaç ve enerjiden tasarruf etmesine de katkı sağlıyor. Bu sayede, üretimin kalitesi de artıyor.” Şahin, Vodafone Business’in sürdürülebilir tarımı desteklemek için yatırım yapmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Mustafa Erüst-Erüst Tarım Başkanı

ÜRÜNLER DİJİTAL TARIM ÇÖZÜMÜ İLE YETİŞİYOR
81 yıldır hep en iyi kaliteyi yakalamaya çabaladıklarını kaydeden Erüst Tarım Başkanı Mustafa Erüst ise bundan böyle tarımsal ürünlerini Vodafone Business’in Dijital Tarım Çözümü’yle yetiştireceklerini açıkladı. Erüst ayrıca ürünlerini 2 yıldan beri https://www.erustonline.com üzerinden tüketiciyle buluşturdukları bilgisini de aktardı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir