Connect with us

Finans & Ekonomi

TURKCELL’DEN ASELSAN’A ÖZEL DİJİTAL İLETİŞİM PLATFORMU…

Aselsan çalışanları bundan böyle Turkcell mühendislerince tasarlanan a-ileti platformu sayesinde birbirleriyle güvenli iletişim kurabilecek. A-ileti, bir şirkete özel geliştirilen ilk dijital iletişim platformu. A-ileti kanalıyla paylaşılan veriler, “Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı” ilkesiyle hareket eden Aselsan’ın veri merkezinde depolanacak.

 

Yerli ve milli teknolojinin gelişimi için çabalayan şirketlerden Aselsan ve Turkcell, güvenli dijital iletişim konusunda önemli bir iş birliğine imza attı. Aselsan çalışanları, yerli ve milli “a-ileti” platformu üzerinden haberleşecek. Platform, Turkcell mühendislerinin geliştirdiği Bip uygulaması üzerinden Aselsan’ın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlandı.

ŞİRKETE ÖZEL İLK İLETİŞİM PLATFORMU
A-ileti platformu vasıtasıyla yazılı, sesli ve görüntülü görüşmeler güvenli ve hızlı yapabilecek. Keşfet bölümündeki kapalı grup iletişim kanalları, kurum ile çalışan iletişimini dijitalleştirecek. Güvenli altyapıya sahip uygulama, şirkete özel geliştirilen ilk iletişim platformu.

Prof. Dr. Haluk Görgün-Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı

“ASELSAN’LA İLGİLİ BİLGİLER TİCARİ OLARAK GİZLİLİK TAŞIYOR”
Dünyanın en büyük 50 savunma sanayi şirketi arasında yer aldıklarını belirten Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Aselsan ürünleri 69 ülkede kullanılıyor. 2 milyar doları geçen cirolu Aselsan’la ilgili bilgiler ticari olarak gizlilik taşıyor. Ayrıca yazışmalarımız, ürünlerimiz nedeniyle askeri olarak da gizlilik taşıyor. Anlık da olsa her iletinin yerli ve milli olarak bize özel geliştirilen bir platform üzerinden paylaşılmasını çok önemli görüyoruz. Türkiye’nin ihtiyaçlarını dışa bağımlı olmadan çözmemiz için kurumlar arası birlikte çalışabilirliğe örnek gösterilecek bir projeye imza atmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Murat Erkan-Turkcell Genel Müdürü

“BIP ALTYAPIMIZ ÜZERİNDEN ASELSAN’IN İHTİYAÇLARINA GÖRE TASARLADIK”
Şirketler ve kamu kurumlarının ihtiyaçlarına özel uygulama ve çözümler geliştirmek için uygun altyapıya sahip olduklarının altını çizen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ise konuya ilişkin şunları söyledi: “Yaptığımız iş birliğiyle yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi noktasında aynı misyonu paylaştığımız Aselsan çalışanlarının, bu ülkenin mühendislerinin geliştirdiği iletişim platformu a-ileti üzerinden güvenli şekilde haberleşmelerini sağlıyoruz. Tamamen Aselsan’ın ihtiyaçlarına göre Bip altyapımız üzerinden tasarladığımız a-ileti uygulaması, bu anlamda bir ilk olma özelliği de taşıyor.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir