Connect with us

Finans & Ekonomi

YAPI SEKTÖRÜNÜN UMUDU KENTSEL DÖNÜŞÜMDE…

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı 8 maddeden oluşan ve önümüzdeki 5 yılda gerçekleştirilmesi hedeflenen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’, 1.5 milyon konutu kapsıyor. Plan çerçevesinde her yıl 100 bini İstanbul’da 300 bin konutun dönüştürülmesi amaçlanıyor. Elmor A.Ş. Genel Müdürü Enver Öz, planın “Covid-19 salgını nedeniyle yavaşlama yaşanan yapı sektörüne ivme kazandıracağını ve istihdam artışı meydana getireceğini” söyledi.

 

 

“Yapı ve dolayısıyla yapı malzemeleri sektörleri ekonomimizin lokomotif sektörlerin başında geliyor. İstanbul ise bu sektörlerin en büyük oyuncuları arasında yer alıyor. Sürekli büyüyen, gelişen ve dönüşen bir şehir olan İstanbul, dönüşümle birlikte çok daha sağlıklı ve güvenli bir hale gelecektir.” diyen Elmor A.Ş. Genel Müdürü Enver Öz, 2019 ile 2020’ye dair şu sayısal bilgileri paylaştı: “2019 yılında inşaat konut ruhsatlı daire sayısı 305 bin 938 adet olarak son yılların en düşük seviyelerinde kaldı. 2019 yılı ilk el konut satışları ise 511 bin 682 daire olarak gerçekleşti. Bu durum konut stoklarında ciddi şekilde erimeye neden oldu.

Enver Öz-Elmor A.Ş. Genel Müdürü

“TÜRKİYE’NİN YILLIK KONUT İHTİYACI 700 BİN”
Türkiye’nin yıllık olarak yaklaşık konut ihtiyacı 700 bin. 2020 yılı ilk çeyrekte inşaat sektöründe bir hareketlenme başladı. Mart ayında ortaya çıkan pandemi etkisiyle nisan ve mayıs ayları durağan geçti. Konut kredi faizlerinin yüzde 0,64 seviyelerine inmesiyle hazır olan konut satışları haziran, temmuz ve ağustos ayında tarihi rekorunu kırarak ilk el konut satışı 178 bin 692 adet oldu. İnşaat firmalarında bir güven ortamı oluşmaya başladı ve yeni konut üretimi için projelere hız verildi. Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile hayata geçen projelerle bu yükseliş önümüzdeki yıllarda da devam edecek ve pandemi döneminin etkileri en hafif şekilde atlatılacaktır.”

“PEK ÇOK PROJEDE ÜRÜNLERİMİZ TERCİH EDİLDİ”
Öz, Elmor A.Ş.’nin Türkiye yapı malzemeleri sektöründe dinamikleri belirleyici bir rol üstlendiğini ifade etti: “İstanbul başta olmak üzere Kiptaş, Emlak Konut’un dahil olduğu pek çok projede ürünlerimiz tercih edildi. Fikirtepe, Bağcılar ve Zeytinburnu’nda yürütülen pek çok proje için çalışmalarımız halihazırda devam etmekte. Yer aldığımız güçlü projeler beraberinde bir talep artışı oluşturdu. Bu talepler doğrultusunda üretim çalışmalarımızı hızlandırdık.”

“HER SEVİYEDEKİ TALEBE HAZIRLIKLI DURUMUDAYIZ”
Talepleri hızlıca ve kalite standartlarından ödün vermeden karşılayabilmek için tüm deneyim ve teknolojilerini ortaya koyduklarının altını çizen Öz, şunları dile getirdi: “Orta ve üst segmentteki fonksiyonel ürünlere ağırlık veriyoruz. Önümüzdeki beş yıl içerisinde de dönüşüm projelerinde bu tip katma değeri yüksek ürünler tercih edilmeye devam edilecek. Kısacası, şirketimiz her seviyedeki talebe hazırlıklı bir durumda olup güçlü üretimi ve bayi yapısı ile sektörün ihtiyaçlarına hızlı şekilde cevap verebilecek nitelikte. Hem yerli üretim alanındaki ilklerimiz hem de pazarı ve müşteriyi doğru analiz edebilme kabiliyetimiz sayesinde E.C.A. ve SEREL markalarımızla yerli sanayinin güçlü oyuncuları arasında gösterilmeye bu süreçte de devam edeceğiz.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir