Connect with us

Kültür - Sanat

48’İNCİ İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ, 18 EYLÜL’DE TEKFEN FİLARMONİ’YLE AÇILIYOR…

48’inci İstanbul Müzik Festivali, 18 Eylül-5 Ekim 2020 tarihleri arasında dijital ortamda gerçekleşecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nca (İKSV) düzenlenen “Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” temalı etkinlik, İKSV YouTube kanalından ve online.iksv.org adresinden yayınlanacak. Tekfen Filarmoni Orkestrası, festivalde iki konserle seyirciyle buluşacak. Orkestra, 18 Eylül’deki açılış konserinde genç keman sanatçısı Emre Engin’e, 26 Eylül’de ise İtalyan keman virtüözü Anna Tifu’ya eşlik edecek.

 

Açılış konserinde Tekfen Filarmoni Orkestrası’nı şef Aziz Shokhakimov yönetti. 

İstanbul Müzik Festivali’nde 2019-2022 yılları arasında açılış konseri orkestrası görevini üstlenen Tekfen Filarmoni, 48’inci festivalin 18 Eylül’deki açılışında şef Aziz Shokhakimov yönetiminde genç keman sanatçısı Emre Engin’e eşlik edecek.

AÇILIŞ KONSERİ ÜCRETSİZ…
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı’nın (İKSV) organize ettiği festival, Covid-19 salgını sebebiyle bu yıl dijital ortamda olacak. Açılış konserinin kaydı salgın tedbirleri gereği sınırlı sayıdaki katılımcıyla Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus Meydanı’nda gerçekleşti. Yüksek Katkıda Bulunan Gösteri Sponsoru Tekfen Vakfı’nca desteklenen ve Tekfen Filarmoni Orkestrası’nın solist Emre Engin’e eşlik ettiği konserde Beethoven, Mozart, Prokofiev ve Bartók’tan eserler çalındı. Konser, 18 Eylül Cuma günü saat 20.00’de online.iksv.org adresinde ve İKSV YouTube kanalında ücretsiz yayınlanacak.

TEKFEN FİLARMONİ’NİN İKİNCİ KONSERİ 26 EYLÜL’DE
Tekfen Filarmoni’nin İtalyan keman virtüözü Anna Tifu’ya eşlik ettiği ikinci konser Tifu’nun Şubat 2020’deki Türkiye turnesinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda dinleyicisiz kaydedildi. Tifu’nun keman repertuvarının temel taşlarından Chausson’un Poème’ini seslendirdiği konserde Tekfen Filarmoni ayrıca Brahms’ın Beethoven’dan aldığı ilhamla başlayıp 21 yılda bitirdiği 1’inci Senfonisi’ni de yorumladı. Konser, 26 Eylül’de online.iksv.org/müzik adresinden yayınlanacak.

Keman sanatçısı Emre Engin, New Manhattan Sinfonietta’nın başkemancısı. 

NEW MANHATTAN SINFONIETTA’NIN BAŞ KEMANCISI
Solist Emre Engin, Gürer Aykal’ın kurduğu New Manhattan Sinfonietta’nın da başkemancısı. Uludağ Devlet Konservatuvarı ve Londra Kraliyet Müzik Koleji’nin ardından yüksek lisansını Tekfen Vakfı ve Çağdaş Eğitim Vakfı bursuyla New York Manhattan Müzik Okulu’nda tamamlayan ve Pinchas Zukerman’ın öğrencisi olan Engin, doktora çalışmalarını sürdürdüğü Stony Brook Üniversitesi Müzik Okulu’nda öğretim asistanı.

Anna Tifu, İtalyan keman sanatçısı.

İLK KONSERİNİ 8 YAŞINDA VERDİ
İlk konserini sekiz yaşında veren Anna Tifu ise 11 yaşında Pays de la Loire Ulusal Orkestrası eşliğinde çaldı ve 12’sinde de La Scala Tiyatrosu’nda Bruch’un Keman Konçertosu’nu seslendirdi. Çocukluğundan beri kazandığı deneyimlerle uluslararası klasik müzik sahnesinde sarsılmaz bir yer edindi. Uluslararası festivallerin, düzenli konuklarından sanatçı, İstanbul Müzik Festivali’ne ilk kez katılıyor. Biletler sadece 20 lira ve Biletix’te.

KONSERLER BİR AY ERİŞİME AÇIK OLACAK
Konserler bir ay boyunca erişime açık olacak. Festival açılış konseri 18 Ekim’e kadar, Orkestra’nın Anna Tifu’yu ağırladığı konser ise 26 Ekim’e kadar izlenebilecek.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir