Connect with us

Finans & Ekonomi

ENERJİSA’DAN DR. RIDVAN EGE HASTANESİ’NDE “LED DÖNÜŞÜM PROJESİ”

Enerjisa Enerji’nin Ankara Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’nde “Enerji Performans Sözleşmesi Modeli” çerçevesinde gerçekleştirdiği “4 yıllık LED aydınlatma dönüşüm projesiyle” bir yılda 345 konutun tüketimi kadar elektrik tasarruf edilecek. Yenilenen armatürler performans ve konforuyla da öne çıkıyor. Yaklaşık 55 bin saat ömre sahip. Bakım maliyetleri düşük.

 

Enerji verimliliği için müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler geliştiren Enerjisa Enerji’nin, Ankara Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’nde hayata geçirdiği 4 yıl süreli projede 2 bin 700 eski armatür yeni LED armatürlerle değiştirildi. Söz konusu Enerji Performans Sözleşmesi Modeli Projesi’nde bütün yatırım maliyetini Enerjisa Enerji üstlendi.

YILLIK ELEKTRİK TÜKETİMİ YÜZDE 10,7 AZALACAK
Karbon salınımını azaltan çevre dostu proje sayesinde 345 konutun bir yılda tükettiği elektrik miktarınca tasarruf sağlanacak. Hastane 2020’de eskisine nazaran yüzde 10,7 daha az elektrik sarf edecek. Yenilenen armatürler performans ve konforuyla da öne çıkıyor. Yaklaşık 55 bin saat ömre sahip. Bakım maliyetleri düşük.

“ÜLKENİN VE SEKTÖRÜN ÖNCELİKLİ KONUSU”
Enerjisa Enerji Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, Ufuk Üniversitesi Balgat Kampüsü’ndeki LED Aydınlatma Projesi İmza Töreni’nde “ülkenin ve sektörün öncelikli konularından enerji tasarrufu alanında” değer oluşturduğunu belirttiği “Enerji Performans Sözleşmesi Modeli Projesi’ni “2017-2023 Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’yla” uyumlu olarak geliştirdikleri söyledi.

361 BİN KG CO2 SALINIMI ENGELLENECEK
“Enerji sektöründeki müşteri ihtiyaçları ve beklentilerinin de diğer sektörlerdeki gibi hızla değiştiğini” ifade eden Esentürk, Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi’yle imzaladıkları anlaşmanın detaylarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Hastane binası ve otoparklardaki 2 bin 700 adet eski tip armatür, yeni LED armatürlerle değiştirildi. Bu sayede yılda 665.000 kWh, 345 konutun toplam yıllık elektrik kullanımına denk miktarda yani eskisinden yüzde 10,7 daha az elektrik tüketilecek. Ayrıca yaklaşık 361.000 kg CO2 salınımı engellenecek. Enerjisa Enerji olarak bu projeyle, yapılan enerji verimliliği iyileştirmelerinin işletmeye kazandıracağı tasarrufları garanti ediyoruz. Söz konusu modelde kullanılan ekipman, yatırım sonunda ilgili hastaneye bırakılacak ve ekipmanın ekonomik ömrü sözleşme süresinden daha uzun olduğu için, hastane yeni yatırım yapmadan ekipmanı kullanmaya devam edecek. Böylelikle, anlaşma süresi dolduktan sonra da verimlilik elde etmeye devam edecek.”

HASTALARA MORAL VE ÇALIŞANLARA MOTİVASYON
Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcaner ise “iyi bir aydınlatmanın” hem “sağlık hizmeti alan hastaların morallerinin yükseltilmesindeki” hem de “çalışanların motivasyonunun artırılmasındaki” önemine işaret etti: “Söz konusu çalışmanın kısa bir sürede ve iyi bir iş birliğiyle, profesyonel olarak gerçekleştirilmesi bizim için sevinç kaynağıdır. Enerjisa Enerji’nin çalışmakta olan bir hastanede yapılabilecek en düzgün çalışmayı yapmıştır.”

Ufuk Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Op. Dr. Orhan Girgin de “yaşamın her alanında enerjinin önemli bir yere sahip olduğunu” vurguladı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir