Connect with us

Startuplar & Girişimcilik

ATA TOHUMLARI, BODRUM’DAKİ AR-GE MERKEZİNDE ÇOĞALTILACAK

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum Özüne Dönüyor Projesi” kapsamında hayata geçirdiği “Tarım Ar-Ge ve Yerel Tohum Merkezi” hizmete açıldı. 7 bin yıllık karakılçık buğday tohumu da merkezdeki ürünler arasında. Belediye Başkanı Ahmet Aras, herkesi ellerindeki yerel tohumları merkeze getirmeye çağırdı.

 

Ahmet Aras-Bodrum Belediye Başkanı

Bodrum’un Bahçeyakası Mahallesi’ndeki Karaova bölgesinde 6,5 dönüm arazi üzerine konuşlanan “Tarım Ar-Ge ve Yerel Tohum Merkezi”, Türkiye’deki en büyüklerden biri olan 133 metrekare tohum depolama alanına sahip. Nem alıcı cihazlar ve klimalarla sabit ısıda tutulan depo, tohumların bozulmadan saklanabilmesi için tasarlandı.

TOHUMLAR 24 DENEME PARSELİNDE ÇOĞALTILACAK
Merkezde 24 adet deneme parseli var. Toplanan tohumlar öncelikle buralara ekilerek test edilecek. Gerçek ata tohumları bu sayede tamamen doğal şartlarla çoğalacak ve çiftçilik yapanlara ücretsiz dağıtılacak.

TARIMSAL ÜRETİM NESİLLER BOYU DESTEKLENECEK
Yetiştirilen ve çoğaltılan tohumlar merkezdeki sıvı azot tanklarında yüz yıllar boyunca korunabilecek ve tarımsal üretim nesiller boyu desteklenecek.

ÇİFTÇİLERE EĞİTİM DE VERİLECEK
Ayrıca merkezdeki 63 metrekarelik alanda çiftçilere eğitim verilecek. Önümüzdeki günlerde laboratuvarlar, sera alanları ve açık tarım uygulama alanları faaliyete geçecek.

TURİZM TESİSLERİ DE PROJEYİ DESTEKLİYOR
Dünyaca tanınan turizm beldesi Bodrum aynı zamanda benzersiz tarım ürünleriyle de adından söz ettiren bir yer. İlçedeki turizm tesisleri, “Bodrum Özüne Dönüyor Projesi’nin” en önemli destekçileri. Bodrum zeytinini ve zeytinciliğini yaşatmak amacıyla Geleneksel Sea Garden Hasat Günleri’nin bu yıl ikincisine imza atan Hapimag Sea Garden Resort da onlardan biri. Doğal yaşamı destekleyen tesis, tükettiği tarım ürünlerini kendisi üreten işletmelerin başında geliyor. Yetiştirdiği zeytinlerini misafirleriyle topluyor ve zeytinyağı imal ediyor.

BAŞKAN ARAS’TAN TEŞEKKÜR PLAKETLERİ
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Tarım Ar-Ge ve Yerel Tohum Merkezi’nin açılış töreni sponsorlarından Hapimag Sea Garden Resort’a, Hapimag Resort Operasyonları Türkiye Direktörü Kerem Demirkol’a takdim ettiği plaketle teşekkürlerini iletti. Demirkol, birincil önceliklerinin Bodrum’daki yerel, doğal ve sürdürülebilir yaşamın desteklenmesi olduğunu belirtti.

Teşekkür plaketi alan diğer tesis Azka Hotel’in Yönetim Kurulu başkanı Bülent Kaya da doğa ve doğal yaşamı her zaman destek çıkacaklarını dile getirdi.

Merkezin açılış törenine Ömür Gedik, Yonca Evcimik ve Cem Seymen gibi pek çok Bodrum sevdalısı ve doğa dostu da katıldı.

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir