MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, ağustos sonunda açılan MESS Teknoloji Merkezi’nin “dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi” olduğunu söyledi. Merkezin “sanayideki dijital dönüşümü” yönlendireceğini ve “milli gelir ile istihdamı” artıracağını belirten Akkol, “Üyelerimizin dijital dönüşüm yolculuğunda yanlarında olacağız. Burası, ülkemizin yarınlara açılan kapısı olacak.” dedi.
Dört yıllık yoğun ve kapsamlı çalışması sonrasında tamamlanan İstanbul Ataşehir’deki Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Teknoloji Merkezi’nde “bir sanayi şirketinin dijital dönüşümü için gereken bütün hizmetler” tek çatı altında. MESS’in hedefi; 10 bin metrekare üzerinde kurulu ve 2000 milyon lira yatırım maliyetli merkezle sanayide dijital dönüşüme yön vermek.
Özgür Burak Akkol-Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı
“SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ YÖNLENDİRECEK”
Sendika üyesi 241 müteşebbisle “Türk sanayisinin birikimini ve geleceğini temsil ettiklerini”, “ekonomiye her yıl 30 milyar doların üzerinde katkıda bulunduklarını”, toplam ihracatın yüzde 37’sini gerçekleştirdiklerini ve “200 bin kişiye doğrudan 1 milyona yakın kişiye de dolaylı istihdam” sağladıklarını dile getiren MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 29 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle hizmete açılan MESS Teknoloji Merkezi’ni “ülkemizin geleceğinde bir dönüm noktası” diye niteledi: “Daha fazla istihdam ve milli gelir için sanayimizin dijital dönüşümünü yönlendirecek. Ülkemizin yarınlara açılan kapısı olacak.”
“TÜRKİYE’DEKİ 5G TEKNOLOJİSİYLE DESTEKLİ İLK FABRİKA”
Akkol, MESS Teknoloji Merkezi’nin “dünyada ve Türkiye’de 20’den fazla ilk uygulama ve teknolojiyi içerdiğini kaydetti: “Merkezin içindeki dijital fabrikamız; tedarik zincirinden satış tahminlemeye, üretim sistemlerinden kalite yönetimine kadar uçtan uca entegre altyapıya sahip Türkiye’deki ilk dijital üretim tesisi. Gerçek üretim de yapılan tesis, Türkiye’deki 5G teknolojisi ile destekli ilk fabrika olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda, sunduğu 100’den fazla üretim senaryosuyla da dünyadaki en gelişmiş dijital fabrika. Dijital fabrikamız, gerçek üretim tesislerinde kullanılan kontrol sistemiyle entegre edilmiş, dünyadaki ilk sanal demir-çelik tesisine de sahip.”
“DÜNYADAKİ EN BÜYÜK DİJİTAL DÖNÜŞÜM HİZMETİ”
Merkezde öncelikle “MESS üyelerinin dijital dönüşüm seviyelerinin belirleneceğini ve ardından somut projelerle bir yol haritası oluşturulacağını” ifade eden Akkol, bu faaliyetin “yaygın erişimi ve kapsamıyla” dünyadaki en büyük ‘sanayide dijital dönüşüm’ hizmeti olduğunun altını çizdi.
“5 YILDA 250 BİN KİŞİYE 2 MİLYON SAATİ AŞAN EĞİTİM”
“MESS olarak, Türkiye’nin en geniş ve kapsamlı ‘Sanayide Dijital Dönüşüm’ eğitim programını sunuyoruz.” diyen Akkol, neler yapılacağını şöyle detaylandırdı: “Şirket üst yöneticisinden operatöre, mühendisinden işçisine 5 yılda 250 bin kişiye toplam 2 milyon saatten fazla eğitim vereceğiz. Teknolojiyi, akademiyi, girişimcileri, araştırma enstitülerini kapsayan, en güçlü ekosistemi de üyelerimize sunuyoruz. Oluşturduğumuz platformda üyelerimizi, dünya çapında başarılara imza atmış 40’tan fazla teknoloji ve çözüm sağlayıcısıyla bir araya getiriyoruz.”