Connect with us

Finans & Ekonomi

ÇÖZÜM: SIFIR ENERJİ BİNALAR…

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20, 23-27 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından uzmanların 5 gün boyunca görüş ve projelerini açıklayacağı dijital forumun bu yılki sloganı “Dünya Çözüm Bekliyor, Çözüm: Sıfır Enerji Binalar.” Forumda sıfır enerjili binalara dönüşüm konusu her yönüyle ele alınacak.

 

 

Türkiye’de tüketilen enerjinin en az yüzde 70’i ithal ediliyor ve yüzde 30’dan fazlası binalarda kullanılıyor. 23-27 Eylül’de online yapılacak Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20, bu konuya dikkat çekilmesi açısından büyük önem taşıyor.

100 CİVARINDA SUNUM YAPILACAK
“Sıfır Enerji Binalara” dönüşümü desteklemek amacıyla “kamu ve özel sektör temsilcileri, akademisyenler, inşaat malzemesi üreticileri, sivil toplum kuruluşları, üniversite öğrencileri, mimarlar, mühendisler, konut sakinleri ve çevre gönüllülerin” bir araya geleceği forumda “enerji verimliliği” ile “yenilenebilir enerji” ana başlıklarının ele alınacağı 100 civarında sunum yapılacak. Anında tercüme hizmetinin verileceği İngilizce ve Türkçe dillerindeki foruma www.zerobuild.org adresinden ücretsiz kayıt olunabiliyor.

BU YILKİ SLOGAN: “DÜNYA ÇÖZÜM BEKLİYOR, ÇÖZÜM: SIFIR ENERJİ BİNALAR”
Bu yıl “Dünya Çözüm Bekliyor, Çözüm: Sıfır Enerji Binalar” sloganıyla düzenlenen forum “yapı malzemeleri, yenilenebilir enerji, yalıtım, havalandırma, ısıtma, soğutma, ev otomasyonu, aydınlatma, ev aletleri, mimarlık ve müşavirlik hizmetleri” gibi tüm ilgili disiplinler ve tedarikçiler için ortak bir platform niteliğinde.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ÖNEMİ VURGULANACAK
Tüketilen enerjinin büyük bir kısmının doğaya zarar veren fosil yakıtlardan oluştuğunun altının çizileceği forumda; birey ve ülke ekonomisi, milli güvenlik ve çevre için “binalarda enerji talebinin azaltılmasının” ve “yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının” önemi vurgulanacak.

Özgür Kaan Alioğlu- ZeroBuild Forum’20 Genel Sekreteri

“İTHAL ENERJİNİN 15 MİLYAR DOLARLIK BÖLÜMÜ BİNALARDA KULLANILIYOR”
ZeroBuild Forum’20 Genel Sekreteri Özgür Kaan Alioğlu, “Yaşadığımız Koronavirüs pandemi dönemi, doğayı korumamızın ne kadar önemli olduğunu ve ülke olarak herhangi bir konuda dışa bağlı olmanın ne kadar büyük risk taşıdığını bir kez daha bizlere hatırlattı. Sadece binalarda kullanmak için her sene yaklaşık 15 milyar dolar enerji ithal eden memleketimizin birçok sorununa, binalarda enerji verimliliğinin artırılması, fosil yakıt kullanımının minimuma indirilmesi ve aynı anda yenilenebilir enerji kaynaklarına odaklanılması ile büyük ölçüde katkı sağlanabilir.” dedi.

“SIFIR ENERJİ BİNALARA ULAŞMANIN HİÇ DE ZOR OLMADIĞINI GÖSTERECEĞİZ”
Alioğlu, ZeroBuild Forum’20’de sıfır enerji binalara dönüşümün konusunun dünyanın dört bir köşesinden katılacak uzmanlarla her yönüyle ela alınacağını belirtti: “Sanal ortamda 5 gün sürecek etkinlikte, herkes istediği yerden ücretsiz olarak oturumları takip edebilecek, sorularını konunun uzmanlarına iletebilecek. Amacımız bilgi paylaşımı ile tüm paydaşlara bir yol haritası sunabilmenin ötesinde ülkemizin sahip olduğu mimarlık-mühendislik bilgisi ve üretim-sanayi kabiliyetleriyle ‘sıfır enerji binalara’ ulaşmanın aslında hiç de zor olmadığını tüm kamuoyumuza göstermek.”

Bizi Paylaşın
Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir